Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. július 23. Az év 204. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737660. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Családi tél a Katschbergen – szabad a pálya a gyermekek előtt

Családi tél a Katschbergen – szabad a pálya a gyermekek előtt
Infovilág

Aki már járt Karintiában, pontosan tudja, hogy a tartomány síterületei egyedülálló élményeket nyújtanak a családoknak. A mostani téli idényben is megannyi csábító ajánlat várja az Ausztria legdélebbi tartományába érkezőket.


A legjobb dolguk a gyermekeknek van: ők Karintia csaknem valamennyi síterületén ingyen lakhatnak a szüleik szobájában, és akár a játszótéren, akár a sípályákon töltik idejüket, mindenütt szerető gondoskodásban részesülnek. Mindeközben természetesen a síelés rejtelmeibe is beavatják őket.

Ingyen a Katschbergen

A Katschberg-Rennweg régió is felejthetetlen téli élményekkel és kalandokkal várja a legkisebb vendégeket. Ebből a célból alapították a „Katschiék csodás gyermekvilága“ elnevezésű klubot. Mialatt tehát a mama és a papa vagy a nagyszülők már az alig várt és jól megérdemelt pihenésüket töltik, síelnek vagy a szálloda wellness-részlegében élvezik a kikapcsolódást, a gyerekek kedvükre kitombolhatják magukat jól képzett, első osztályú gyermekgondozók szárnyai alatt.

A gyermekprogramok között például mesés kirándulások, hóemberépítés, pónilovaglás, szánkózás, olimpiai versenyek szerepelnek. A legfiatalabbaknak már hároméves kortól oktatják a síelés alapjai a lankás gyermekpályákon, távol a nagyok nyüzsgő sípályáitól. Az első próbálkozásoknál beszélő mesefigurák segítenek a gyermekeknek, hogy a tanulás vidám és szórakoztató legyen. E pályák mindegyikét külön gyermekfelvonóval és melegedőpavilonokkal látták el.

Március 23–31-ig minden gyermeknek ingyenes a síelés, a síiskola és a szállás a szülők szobájában. A szülők számára szállás a szálloda fekvésétől, kategóriájától és ellátástól függően napi 20 euró (csak a völgyben található szállások esetében) és 62 euró (négycsillagos szállodában, félpanzióval) közötti áron foglalható.

Karintia családbarát slágere

Valamennyi karintiai régióban, egész télen foglalható ajánlatcsomag a „családbarát sláger“:
– 4 éjszaka, félpanzióval, háromcsillagos szállodában, 2 felnőtt és 1 gyermek (14 éves korig a szülők szobájában történő elhelyezéssel) részére,
– háromnapos Gold Topskipass Kärnten-Osttirol síbérlet, családonként 665 eurótól, minden kategóriában.

Liesertal/Maltatal: Európa első csecsemő- és gyermekszállodája

Amióta a Liesertal/Maltatalban a 80-as években megnyitották Európa első csecsemő- és gyermekszállodáját, azóta a karintiaiak egyre nagyobb súlyt helyeznek a családi üdülésre. Minden vendéglátó odaadóan, ötletekkel, elkötelezettséggel és örömmel foglalkozik a kicsikkel, akiknek a szülei így akár hosszabb sítúráknak is nyugodtan nekivághatnak, és önfeledten átadhatják magukat a kikapcsolódásnak. Ezt a felhőtlen felüdülést bárki kipróbálhatja, aki az Alpok fő hegyvonulatától délre, a hegyek napsütötte oldalán tölti üdülését.

Karintiában összesen 810 kilométer hosszú hóbiztos, különböző nehézségi fokú sípálya, 1500 kilométernyi sífutópálya és 140 kilométer hosszú szánkópálya vár a tél szerelmeseire. Azok, akik még bizonytalanul mozognak a sítalpakon, Karintia 40 síiskolája közül választhatják ki a nekik tetszőt, illetve sítudásuknak legmegfelelőbbet.

Pelenkában a sípályán

Ahogy a régi bölcsesség is mondja, „aki mesterré akar válni, annak korán kell kezdenie a gyakorlást“... A „pelenkástáborban”, amely hatalmas játszóterével a Liesertal/Maltalban fekvő bébifalu része, már akár a 2 éves apróságok is kipróbálhatják, illetve tovább fejleszthetik tehetségüket a 18 méter hosszú sípályán. A „Smileys pelenkás síiskolában“ a csöppségek pedagógus végzettségű síoktatók segítségével sajátíthatják el a megfelelő technikát. Ha Holle anyó esetleg mostohábban bánna az amúgy hóbiztosnak számító környékkel, modern hóágyúrendszer gondoskodik a kellő mennyiségű hóról a sípályákon, és ezzel az elmaradhatatlan síélményekről.

Ausztria némely síterületén a különösen kiváló családbarát ajánlatokat kínáló síiskolákat első alkalommal kitüntetésben is részesítették. A szigorú kritériumok közé tartozott a többi között egy mindenki számára elérhető játszótér, egésznapos gyermekfelügyelet és egy saját gyermek játszóhely.

Így például Nassfeldben Bobo pingvin szórakoztatja a legkisebbeket, a Turrachon elefántok, Bad Kleinkirchheimben Nocki, a mormota, a Petzen lejtőin pedig Petzi, a mackó gondoskodik róla, hogy a síelő apróságok semmiben sem szenvedjenek hiányt.

A Presseggersee közvetlen közelében, a családi faluban található a Krokodino-gyermekklub, amely vasárnaptól péntekig, naponta 9–20 óra között gondoskodik a gyermekekről 10 éves korig, illetve kínál ebédre és vacsorára ízletes és egészséges gyerekmenüket. Ingyenes síbusz szállítja az apróságokat Karintia közeli síparadicsomába, a Nassfeld/Hermagor síterületre.

A helyiek éjszakai túrákkal, szellem- és indiánpartikkal, barkácsfoglalkozásokkal, varázsló-tanfolyammal, mozival és diszkóval teszik feledhetetlenné és élményekben gazdaggá a legkisebbek üdülését. Az ifjúság sem marad elfoglaltság nélkül: a téli sportok számos ágazata mellett az újonnan alapított ifjúsági klub internetkávézót, számítógépes játékokat és sok más szórakozási lehetőséget is kínál.

Címkék