Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. július 15. Az év 196. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737652. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Symantec, a «sárga angyal»

Infovilág

…A FlashBook külön figyelmet szentel a kíberbűnözésnek és az adathalászatnak is. Az Internet Security Threat Report legutóbbi, tizedik kiadása is arra hívja fel a figyelmet, hogy a céltalan, romboló szándékkal kezdeményezett támadásokat felváltották a tudatosan, pénzszerzés céljából indított támadások. Köztudott: a múlt év végén két hét alatt három magyarországi pénzintézet ellen is indult adathalász-tevékenység: ismeretlenek olyan elektronikus leveleket küldtek a bankok ügyfeleinek, amelyekkel a pénzintézet honlapjához hasonító internetes oldalakra csalogatják őket, hogy megszerezzék telefonos és internetes azonosítóikat.

A Symantec ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a klasszikusnak számító támadásokról se feledkezzünk meg, hiszen a kártékony kódok nem csupán bosszúságot okoznak; négyötödük veszélyes lehet az adatokra is. A FlashBook nem csupán bemutatja, hogy milyen veszélyekre kell figyelni, hanem gyakorlati tanácsokkal is szolgál azok kivédésére.

A http://whysymantec.symantec.com/languages_HU//index.html oldalon bárki megismerheti a Symantec azon termékeit, amelyek segítséget és védelmet kínálnak a mindennapi internet-használat közben.

Címkék