Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. július 19. Az év 200. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737656. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mobil- és frekvenciapályázati kiírás: eddig tizenegyen vették meg

Mobil- és frekvenciapályázati kiírás: eddig tizenegyen vették meg
Infovilág

Eredményes pályáztatás esetén a magyar piacon akár két új mobiltelefon-szolgáltató is megjelenhet és 15 évre szóló frekvenciahasználati jogosultságot szerezhet. Az egyik hasonló frekvenciakészletet szerezhet meg, mint a jelenleg is a piacon lévő három mobilszolgáltató. A másik pályázó a jelenleg nem használt 450 MHz-es frekvenciatartomány hasznosítására kaphat jogosultságot. Ez a szolgáltatás elsősorban a ritkán lakott területek és települések vezeték nélküli szélessávú internet-ellátását javíthatja.

Az NHH további öt csomagot hirdetett meg a 26 GHz-es frekvenciatartomány hasznosítására. Ez a frekvenciatartomány a mobilszolgáltatók, illetve más piaci szereplők, akár nagyvállalatok belső infrastruktúrájának fejlesztésében tölthet be fontos szerepet és hozzájárulhat ahhoz, hogy számottevően növekedjék az ország jelenlegi vezeték nélküli szélessávú internet-lefedettsége.

A kiírást november 19-ig lehet megvásárolni, és a pályázatokat november 20-án, 9-12 óra között kell benyújtani. A két mobil-pályázat eredményhirdetésére legkorábban december 22-én, a 26 GHz pályázatok eredményhirdetésére pedig 2009. január 30-án kerülhet sor.

Címkék