Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. június 19. Az év 170. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737626. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Műegyetemisták nyerték az IBM programozóbajnokságát

Infovilág

A versenyre 26 csapat nevezett, 16 indult és 13 nyújtott be kész eredményt. Budapestről 3 intézményből 8 csapat érkezett, a Debreceni Egyetemről négy, Szegedről kettő, Nyíregyházáról és Egerből 1-1 csapat jött.

Az elkészült alkalmazások értékelésénél a zsűri a funkcionalitást és a használhatóságot tekintette a két legfontosabb szempontnak. Két kiemelkedően jó funkcionalitású program, és két könnyen használható, jó dizájnú megoldás született. A két szempont egyesítésére 48 óra alatt már nem jutott erejük a versenyző csapatoknak.

A szakemberek összességében a Java programnyelv kalózainak produkcióját ítélték a legjobbnak, vagyis a BME-n tanuló Kóródi Norbert, Gargya Róbert és Ferencz Endre lett a verseny győztese. Felkészítő tanáraik: dr. Ráth István, dr. Ekler Péter, Hartung István és Budai Péter.

A második helyezést a zsűri a Műegyetem Bakter csapatának, vagyis Tönköl Viktornak, Gaál Norbertnek és Slezák Balázsnak adta, őket dr. Martinek Péter készítette fel. A harmadik helyezett a Liter Andrásból, Turi Andrásból és Zsinkó Balázsból álló, szintén BME-s Albi Rizs csapat lett; tagjait Szeless Zoltán készítő fel a megmérettetésre.

Mindhárom csapat tagjai egy-egy laptoppal, illetve notebookkal lettek gazdagabbak. A Red Bull különdíját a szegedi SzTEAM nyerte el, az IT Café ajándékai a BME-s Eclipse-hez kerültek.

A nyertes program véglegesítéséhez szükséges további fejlesztésekben a versenyt támogató cégek egyike, a Commitment nyújt majd segítséget, az online platform a néhány hónapig tartó finomhangolás után a jövő év elején állhat munkába.

Címkék