Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. június 24. Az év 175. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737631. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nokia–Microsoft fejlesztői laboratórium a Műegyetemen

Infovilág

A műegyetemisták tavaly szeptemberben választhatták elsőként a Windows Phone platform fejlesztési ismereteit átadó tantárgyat. Az első szemeszter után, januártól a munka a Nokia és a Microsoft közös fejlesztői laboratóriumában folytatódik, amelyben a legkorszerűbb körülmények között bővíthetik tudásukat a hallgatók. A Nokia–Microsoft fejlesztői labor átadását a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke szakmai konferenciával ünnepli, amelyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az első hat hónapban az egyetemen 58 diák vette fel tantárgyai közé a Windows Phone platformra történő programozást. A január 25-i rendezvényen kiválasztják az általuk készített legjobb három alkalmazást, amelynek készítőit egy-egy Nokia Lumia 800-as telefonnal jutalmazzák.

A Nokia–Microsoft fejlesztői labor átadása alkalmából rendezendő konferencián Vajta László, a BME VIK dékánja, Papp István a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Marcus Störkel, a Nokia Komárom Kft. igazgatójának köszöntője után a résztvevők átfogó fejlesztői információt kapnak a METRO design nyelvről, a játékokról, s magáról a platformról.

  • A „Hatékony szoftverfejlesztés Windows Phone platformra. Tippek és tapasztalatok” című fejlesztői konferencia helyszíne a BME Informatikai épületének Kozma László terme (Budapest, XI., Magyar tudósok körútja 2.), ideje: január 25., szerda, 9–17 óra között.

A programról további részletek a Microsoft fejlesztői oldalán. 

Címkék