Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Élet Úton: országos közlekedésbiztonsági hét

Élet Úton: országos közlekedésbiztonsági hét
Infovilág

Május 23-án Budapesten, a MiniCity-ben kerékpáros felkészítő programot rendeznek gyermekeknek. Másnap, május 24-én Kecskeméten KRESZ-park és tanpálya nyílik, amelynek látogatói a hónap végéig autós és motoros szimulátoron ingyenesen gyakorolhatják a közlekedési helyzeteket, KRESZ-ismereti kérdésekre válaszolhatnak; a tudást a helyszínen szakemberek értékelik. A gyermekek egyebek között Mercedes-Benz elektromos és pedálos autókkal, kerékpárokkal játszva tanulhatják a helyes közlekedési magatartást.

Ugyanaznap Kecskeméten szakmai tanácskozást is rendez az Élet Úton programot egy évvel ezelőtt kezdeményező szaktárca, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, a Közlekedéstudományi Intézet, valamint a csatlakozott kéttucat vállalat és szervezet. A szakemberek azt tekintik át, hogy milyen eszközökkel lehet tovább növelni a közutak biztonságát, csökkenteni a sérülések és a halálos belesetek számát.

Május 25-én Debrecenben motoros szakmai találkozót tartanak, az érintettekkel pedig párbeszédet folytatnak a robogók és a nagy motorok biztonságos használatáról. Május 26–27-én, a gyermeknapon a budapesti Városligetben bemutatkozik a Mercedes Benz közlekedésbiztonsági gyermekprogramja, a Mobile Kids és lesz szuperbringa-program is. A látogatók megismerkedhetnek az Élet Úton programmal és lehetőség lesz a csatlakozásra is. A közlekedés biztonsága áll a Kiskőrösön május 26-ra meghirdetett „Nyílt nap gyermeknek” esemény középpontjában. Május 30-án a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előadásai „érzékenyítő programmal” kívánják megnyerni a fiatalokat arra, hogy a maguk sajátos eszközeivel lépjenek fel a vezetés közbeni mobiltelefon használat ellen. 

Címkék