Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. július 21. Az év 202. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737658. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

"Dunát festettek" a művészek

"Dunát festettek" a művészek
Infovilág

Für Anikó mázol. A Danube Flow / Hív a Duna! a folyó értékeinek bemutatására tavasztól őszig vidám akciókkal, családi eseményekkel igyekszik visszacsábítani a budapestieket a folyópartra. A vállalati-civil (Coca-Cola Magyarország, Mindspace, VaLyo) kezdeményezés kiemelt része a VaLyo (Város és a Folyó) Csoport munkája, a „Duna Tanösvény”. A Vigadó tér és a Parlament között október közepéig négy ponton  találkozhatnak a helyiek és a turisták színes, köztéri fotelekkel, padokkal. Az utcai bútorok raklapokból készültek Orosz Ádámnak, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójának tervei alapján (ő a programsorozat ötletpályázatának egyik nyertese.)

"Tizenkét padot és két óriási nyugágyat készítettünk, száz raklap, öt köbméter faanyag, harminc kiló csavar és nyolcvan liter festék felhasználásával. A munkában 40 önkéntes segített, a bútorok 600 óra alatt készültek el. A padokról bárki a vízparton élvezheti a folyó közelségét, amire Budapest belvárosában kevés a lehetőség" – mondta Tömör Miklós, a VaLyo Csoport vezetője.

"Ha már Budapestnek van olyan természeti kincse, mint a Duna, jó lenne, ha újra a mindennapi életünk részévé válnék, ha az emberek lejárnának a folyópartra sportolni, kikapcsolódni. A Danube Flow / Hív a Duna! rokonszenves kezdeményezés, mert jó dolgoknak lehet a kiindulópontja" – mondta Für Anikó.

A Lánchíd pesti oldalán, a déli oldalon irodalmi pont várja az érdeklődőket. Az információs táblán klasszikus és kortárs írók Dunával kapcsolatos művekből olvashatókrészletek, a látogatók saját gondolataikat is felírhatják egy táblára. A Vigadó téri hajóállomás közelében a gyerekeket raklapokból készült, színes libikóka várja, a Lánchíd és a Parlament között interaktív terepasztalt lehet kipróbálni.

A Danube Flow / Hív a Duna! programsorozat partnere a Coca-Cola Magyarország. A Duna Tanösvény elkészítéséhez a faanyagot a Jaf Holz Ungarn Kft. adta, további partnerek a Forte, a Rabros Logisztika Kft., a WWF Magyarország, a Duna Múzeum és a Funzine.

A közreműködők.

Címkék