Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Németország 100 látványossága

Németország 100 látványossága
Infovilág


Másodszor végzett ilyen felmérést a Német Turisztikai Hivatal (DZT) a külföldi vendégek körében, hogy összeállíthassa Németország legnépszerűbb látnivalóinak listáját. A turisták tavaly július 1-jétől 2013. március végéig szavazhattak kedvencükre a
DZT internetoldalán. A felmérés eredményeként a vendégek csaknem 700 konkrét turisztikai helyszínt neveztek meg és rangsoroltak. A DZT a 26 nyelven elérhető kérdőív esetében több mint 46 ezer kattintást regisztrált.

A Neuschwanstein-kastély (foto:DZT)

Az új eredmények frissítés formájában jelennek meg a DZT „Németország TOP100”alkalmazásában, amely tavaly óta német és angol nyelven érhető el az App-Store-ban és androidos verzióban is.

A vendégeknek így már utazásuk megkezdése előtt lehetőségük nyílik arra, hogy részletes információkat szerezzenek be úti céljukról, vagy ötletekkel gazdagodjanak kirándulásaikhoz. Az alkalmazásban minden látnivalóhoz rövid leírás és fotók találhatók, illetve fontos információk a nyitva tartással, a belépőárakkal és az útvonallal kapcsolatban.

 

Így kezdődik a 100-as lista:

1. hely: Neuschwanstein-kastély, Schwangau/ Füssen, Bajorország

2. hely: Europa-Park, Rust, Baden-Württemberg

3. hely: UNESCO-világörökség kölni dóm, Észak-Rajna–Vesztfália

4. hely: Brandenburgi kapu, Berlin

5. hely: Berlini Fal (East Side Gallery, Mauerpark, Mauerweg stb.)

6. hely: Loreley az UNESCO-világörökség Felső Közép-Rajna-völgy részeként, Rajna-vidék–Pfalz

7. hely: Természeti parkok a Fekete-erdőben, Baden-Württemberg

8. hely: Heidelberg-kastély, Baden-Württemberg

9. hely: Boden-tó Mainau szigetével, az UNESCO-világörökség Reichenau kolostorszigete, Lindau, Meersburg vára, Boden-tó, Baden-Württemberg

10. hely: UNESCO-világörökség Múzeumsziget, Berlin

A kiválasztott 100 turisztikai látványosság tág földrajzi elhelyezkedése is bizonyítja, hogy a külföldi vendégek szemében valamennyi szövetségi államban vanak vonzó úti célok. A turisták körében különösen nagy népszerűségnek örvendenek az UNESCO-világörökségek: a 100 látnivaló listáján a 37 világörökségi helyszín közül 19 helyezést ért el. 

Címkék