Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. július 15. Az év 196. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737652. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Miként az várható volt: az MVM NET nyerte a 450 MHz-es frekvenciapályázatot

Miként az várható volt: az MVM NET nyerte a 450 MHz-es frekvenciapályázatot
Infovilág

A digitális közszolgáltatások társadalmi jelentőségük és széles körű alkalmazásuk miatt kiemelt helyet foglalnak el az infokommunikációs piacon. Egyre több közigazgatási, oktatási és egészségügyi szolgáltatás épül online hálózatokra, amelyekhez gyors csatlakozást országos rádiófrekvenciás hálózat tud biztosítani.

A digitális közszolgáltatások fejlesztése céljából az NMHH 2013. december 6-án pályázatot hirdetett a 450 MHz-es frekvenciasáv még kihasználatlan, szabad blokkjaira. A pályázati dokumentáció 150 millió forintos minimumösszeget határozott meg pályázati díjként a frekvenciablokkra.

A frekvenciapályázatot 2014. március 12-én az MVM NET Zrt. nyerte meg; a társaság kötelezettsége lesz az adatátviteli infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése. Az MVM NET Zrt.-nek az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban már nyolc hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat, de húsz hónap alatt már Magyarország 95 százalékos területi lefedést kell biztosítania.

A frekvenciasáv használatával a járási hivatalok és kistelepülési kormányablakok pedig beilleszthetőek lesznek az országos digitális vérkeringésbe. 

Címkék