Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Adatszivárgás a felhő alapú szolgáltatásokból

Adatszivárgás a felhő alapú szolgáltatásokból
Infovilág

Christian Funk.A személyes adatok számítógépekről, mobil eszközökről és felhő alapú szolgáltatásokból történő kiszivárgásának elkerülésére Christian Funk, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója a következő óvintézkedéseket javasolja:

1. Használjunk erős jelszavakat, lehetőleg minden fiókhoz egyedit.

2. Használjunk végpontbiztonsági megoldásokat eszközeink védelmére, mivel minden eszköz bemenetként szolgál a felhő-alapú tárhelyekhez.

3. Engedélyezzük és használjunk kétfaktoros hitelesítési szolgáltatásokat, ahol csak lehet.

4. Határozzuk meg, hogy mely adatokat fogjuk a felhőben tárolni és melyeket nem. A leginkább bizalmas információkat – legyenek azok személyesek vagy munkájával kapcsolatosak – sose tároljuk felhőben.

5. Egy mobil eszközt egyszerűen el lehet lopni vagy veszteni, ezért magán az eszközön ne tároljunk bizalmas adatokat. Ha ez nem lehetséges, gondoskodjunk a megfelelő titkosításról.

6. Ha igen bizalmas információkat (beleértve a fényképképeket és videókat is) kívánunk tárolni, győződjünk meg róla, hogy az eszköz nem tölti fel az adatokat automatikusan a felhőbe.

7. Mielőtt személyes adatokat osztanánk meg vagy megengednénk, hogy valaki képet készítsen rólunk, győződjünk meg róla, hogy a másik eszközön biztonságban lesznek-e az adataink és nem jutnak-e illetéktelen kezekbe.

A teljes blogbejegyzéshez, kérjük, látogassa meg ezt a weboldalt.

Címkék