Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. június 17. Az év 168. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737624. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Állásbörze a Műegyetemen: a legjobb informatikusokat keresik

Állásbörze a Műegyetemen: a legjobb informatikusokat keresik
Infovilág

Hazánkban jelenleg csaknem 10 000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten még súlyosabb – derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből. Az IT-piac folyamatos, lendületes fejlődése további sok ezer szakembernek kínál megélhetést a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni. A gyors cselekvés évi 150–250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét.[1]

A frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait, éppen csak elegendő a nyugdíjba vonulók helyett, vagyis válogathat a nettó 175–200 000 forintos átlagfizetésű állásokból.[2]

A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a Qualysoft statisztikái szerint az olyan keresett területeken, mint amilyen a JAVA-fejlesztőké, tavaly az álláskeresők bérigénye átlagosan 21–27%-kal nőtt.

A Qualysoft maga is igyekszik segíteni a hallgatók felkészítését. A nyáron a Pécsi Tudományegyetemmel közösen szervezte meg a JAVA Akadémiát, valamint a Qualysoft-tehetségprogramban ERP- és JAVA-gyakornoki és munkalehetőséget is kínál felsőoktatásban részt vevőknek.

A Qualysoft az idén először, október 15-én és 16-án a műegyetemi állásbörzén is meghirdeti betöltetlen pozícióit: jó 70, főleg C#-, C++-, JAVA-fejlesztőt, továbbá pályázókat keresnek tesztelői és projektmenedzseri munkakörbe is.

Az érdeklődők – azon túl, hogy kipróbálhatják tudásukat a cég munkatársai által készített, táblagépre szánt kvízjátékon – találkozhatnak az említett területek szakértőivel, a cég vezetőivel.

A Magyarországon mintegy 300 munkatársat foglalkoztató vállalat a válság idején is stabil növekedést tudott felmutatni; az idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve nagyvárosokban.

Címkék