Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ezt is fizeti az Európai Unió: közlekedésbiztonsági fejlesztések

Ezt is fizeti az Európai Unió: közlekedésbiztonsági fejlesztések
Infovilág

Az Érj haza biztonságban! mottójú országos program vasúti közlekedésbiztonsági fejlesztéseire a következő években közel 20 milliárd forintot fordítanak.

A GYSEV 2011-ben a MÁV-tól átvett vonalainak több útátjárója jelenleg még biztosítatlan. A felmérések szerint hétben indokolt fénysorompót telepíteni. Az összes hagyományos, Fresnel-lencsével működő fénysorompó optikáját LED-fényforrásokra cseréli hálózatán a vasúttársaság. További 11 helyszínen a fénysorompókat a fél úttestet lezáró csapórudakkal egészítik ki. Fejlesztik az állomási biztosító berendezések áramellátó rendszereit. Az elavult eszközöket 10 helyszínen újakra cserélik a szakemberek, hat helyen a meglévő rendszereket bővítik.

A GYSEV Zrt. teljes egészében fejlesztési támogatásból most induló beruházásainak összköltsége 2 milliárd 325 millió forint. A vasúttársaság augusztusban zárta le a közlekedésbiztonsági beruházás első ütemét: mintegy 770 millió forintból valósított meg fejlesztéseket 22 helyszínen; LED-es fényforrásokat telepített a fénysorompókba, 8 helyen csapórudakkal szerelte fel az átjárókat. Néhány sorompót biztonsági kamerával látott el, hét helyen telepített a vonatokat vizsgáló vasút-diagnosztikai eszközöket.

Címkék