Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. július 24. Az év 205. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737661. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Robotok és drónok a középpontban

Robotok és drónok a középpontban
Infovilág

Jövő január 6–9. között rendezik meg Las Vegasban a fogyasztói technológiai szektor legrangosabb iparági kiállítását, a Nemzetközi CES-t. A digitális gigafesztivál csaknem 200 ezer négyzetméterén 20 ezer új technológiai termék debütál a nagyközönség előtt. A tech show-ra jó 160 ezer látogatót várnak a szervezők.

A CES külön kiállítóteret szentel a 25 legmeghatározóbb technológiai szegmensnek; saját techzónát kapnak az intelligens járművek, a 3D-nyomtatás, a kiberbiztonság, a startupok, a fitnesz tech, a szenzorok, az okosotthonok, az okosórák, a viselhető eszközök. A kiállítás középpontjában áll a robottechnológia és a drónok óriásléptű fejlődése.

Nyitástól zárásig tömegek hullámzanak a kiállítócsarnokokban.

A robottechnológia kilépett a sci-fi írók által kreált fantáziavilágból, a mobil és okoseszközök forradalmának köszönhetően a különböző funkciókat kiszolgáló robotok és droidok már mindannyiunk ajtaján kopogtatnak. A humanoid szórakoztatóelektronikai eszközöktől a robotizált takarító gépekig, a robottechnológia sok egyéb terület mellett forradalmasíthatja a világgal folytatott párbeszédet, figyelheti egészségi állapotunkat és környezetünket. A CES 18 robottechnológiai céget vonultat fel, mely bemutatja az intelligens, önműködő, felhőbe kapcsolt és mobil eszközzel irányítható gépek teljes választékát.

A CES-t szervező CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) kutatása szerint a hétköznapi használatra gyártott drónok piaca jövőre megközelíti majd a 400 ezer értékesített eszközt, ami 130 millió dolláros árbevételt ígér; a növekedés 55 százalékos 2014-hez képest. Öt éven belül a polgári hasznosítású drónok piacának forgalma meghaladhatja az egymilliárd dollárt is.

A Nemzetközi CES a fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléje. A CES már több mint 40 éve a fejlesztők és az úttörő technológiai újítások legfontosabb terepe. A technológiai szupershow-t rendező CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) a 211 milliárd dolláros amerikai szórakoztató elektronikai ipar első számú szakmai szervezete. A CES-kiállításra hivatalosak a világ üzleti vezetői, úttörő gondolkodói.

Címkék