Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Föld-fesztivál: programözön vasárnapig

Föld-fesztivál: programözön vasárnapig
Infovilág

Április 22-től 26-ig, azaz szerdától vasárnapig ötnapos Föld-fesztivált tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál lényegében a Föld napjának meghosszabbítása, amelyet ebben a formában 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben. Az állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett partnerszervezetek is részt vesznek a fesztiválon. A többi között a Duna–Ipoly Nemzeti Park, az MTA ATK Agrokémiai és Talajtani Intézet, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Magyarhoni Földtani Társulat, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Greenpeace Magyarország, az Ökocsiga Közhasznú Egyesület, az MTK Kajak-Kenu Szakosztály, az Excelsior SE Hegymászó Szakosztály, a Grossglockner Túraszervező Csoport és a Magyar Természetjáró Szövetség is.

Az állatkert szokásos látnivaló- és főszezoni kínálata mellett a Föld-fesztivál öt napján 10–16 óra között tizenkét helyszínen lesznek külön programok és bemutatók. A többi között mentett állatokkal, illetve a magyarországi vizek és vízpartok élővilágával ismerkedhet a közönség, és lesz távcsöves madármegfigyelés és -felismerés is. Avatott szakemberek vezetik be az érdeklődőket a vízi és hegyi túrázás rejtelmeibe a felszereléseket is bemutatják. Az állatkert munkatársai a Déli-sarkvidék élővilágával ismertetik meg a közönséget, kapcsolódva az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) sarkvidéki természetvédelmi kampányához.

Szombaton és vasárnap még hét további programhelyszín is lesz. A Pálmaház közelében ásvány- és őslénybemutató várja a látogatókat a Magyarhoni Földtani Társaság jóvoltából, kicsit arrébb pedig a Konfuciusz Intézet segítségével lehet majd ismerkedni a kínai kultúrával.

Címkék