Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szegvári Katalin belföldi lapszemléje – Orbán: Az iszlám nem ellenség

Szegvári Katalin belföldi lapszemléje – Orbán: Az iszlám nem ellenség
Infovilág

Egyiptom különleges ország, mert nélküle nincs stabilitás az arab térségben. Sőt, mivel a modern világban már összeszűkültek a távolságok, ezért európai stabilitás sincs stabil Egyiptom nélkül – mondtaOrbán Viktorpéntek délelőtt a parlamentben az Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi államfővel tartott közös sajtótájékoztatón.

http://aktiv.origo.hu/itthon/20150605-orban-viktor-abdel-fattah-el-sziszi-talalkozo-iszlam.html

Orbán: Jó tapasztalataink vannak a puccsistákkal

„Nem ódzkodunk a katonaemberekből lett vezetőktől.” Mint mondta, jól emlékszik azokra az időkre, amikor „a magunkfajta, akár nyápicnak is nevezhető civilektől kemény kezű katonák vették át a hatalmat, hogy az országot megmentsék”. Legyenek ugyanolyan jó tapasztalatai a katonákkal Egyiptomnak, mint Magyarországnak – fejezte ki a kívánságát.

http://index.hu/belfold/2015/06/05/orban_jo_tapasztalataink_vannak_a_puccsistakkal/

Már tányérra sem futja a magyar önkormányzatoknak

Csaknem háromezer településen nincs érdemlegesen saját szabadon felhasználható forrás – véli a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), amely a jövő évi költségvetési tervezetet véleményezte. Sok helyen tányérra se futja, miközben a kormány ingyenessé tette a gyermekétkeztetést.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_epul_le_magyarorszag_mar_tanyerra_sem_futja_az_onkormanyzatoknak.598759.html

Bréking: a kormány tiszteli a kultúránkat

Hiszen ki lehet ITT "kölcsönözni" már bármit. Balog miniszter úr dönt róla, ez már önmagában garancia. Ahogy L. Simon László fogalmazott: „...az sem ördögtől való gondolat, hogy a közvagyont képező, de különböző okokból „láthatatlan” műtárgyak és műkincsek egy részét gazdasági társaságok vagy akár magánszemélyek számára adjuk kölcsön”. Hát igen. Balog tiszteletes kétségkívül nem az ördög, mert akkor Semjén exorcista úr csak meglocsolná szenteltvízzel, és nagy kénkőfüstben tűnne el. Eltűnt? Nem tűnt el. Na, ugye. Látható még, különböző okokból.

A kormány láthatóan tartja magát a határainkat ostromló megélhetési özönnépeknek szánt intéséhez: tiszteli a kultúránkat.

Ők így tisztelnek. Leakasztjuk, összecsavarjuk, felpakoljuk, elvisszük. Ha netán útközben baja lesz, majd fizet a biztosító, oszt' jónapot.

Illetve a soha viszont nem látásra.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150605_Breking_a_kormany_tiszteli_a_kulturankat

Orbánék csak viccelnek, igazából minél több gazdasági bevándorlót szeretnének Magyarországra csábítani

És ez nem vicc, hanem a 2013-ban elfogadott, és ma is hatályos Migrációs Stratégia célkitűzése. Juhász Attila, a Political Capital elemzője túrta elő az ezt tartalmazó 1698/2013. (X. 4.) Kormányhatározatot. Idézem és kiemelgetem, de az egész gyűjtést érdemes elolvasni:

különös tekintettel a magyar munkaerő egyes szektorokban fokozottabban jelentkező kivándorlására,szükséges a további migráns munkaerő fogadása. Ez főként a szakképzett és szakképzetlen fizikai, valamint a felsőfokú szellemi munkaköröket érinti, ezekben a szegmensekben mutat növekvő tendenciát az egyes munkaerő-piaci szektorokban fellépő tartós hiány.

 http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/06/04/orbanek_csak_viccelnek_igazabol_minel_tobb_gazdasagi_bevandorlot_szeretnenek_magyarorszagra_csabitani/

Erős szavak: Orbán még keményebben beszélt a bevándorlásról

Egy ország legelemibb joga, hogy eldöntse, kit enged be – hangoztatta a bevándorlással kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A bevándorlásról szóló európai uniós szabályokat kritizálva a kormányfő úgy fogalmazott: „Ha nem kényszerítenének ránk életszerűtlen szabályokat, akkor Magyarországon nem lennének menekültek, akik itt vannak, azokat már mind hazaküldtük volna". Orbán szerint azért kell beengednünk őket, mert az uniós szabályok köteleznek. 

http://valasz.hu/itthon/eros-szavak-orban-meg-kemenyebben-beszelt-a-bevandorlasrol-113301

 

Áder is beleállt a bevándorlóellenes propagandába

Áder János szerint a politikai menekülteket be kell fogadni, azokat viszont, akik csak gazdasági okokból, a jobb megélhetés reményében szeretnének Európába jönni, inkább Európán kívül, a szülőföldjükön kell tartani.

http://propeller.hu/nagyvilag/3112445-ader-is-beleallt-bevandorloellenes-propagandaba

A Fidesz libanoni exképviselője: Egyetértek Orbán Viktorral!

Daher Pierre libanoni származású orvos, a Fidesz volt országgyűlési képviselője támogatja pártja kemény bevándorlásellenes politikáját. Az edelényi kórházat vezető Daher szerint ő nem bevándorló: a bevándorlók nem tanult emberek, hanem olyanok, akik problémákat okoznak akár két-három generációval a letelepedésük után is.

http://index.hu/belfold/2015/06/05/a_fidesz_libanoni_ex_kepviseloje_egyetertek_orban_viktorral/

 

Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél

Fejenként havi bruttó 4 millió 950 ezer forintot keresnek a magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatói – derült ki az RTL Klub híradójából. Hatan vannak, köztük a legfőbb ügyész felesége. Polt-Palásti Mariann előzőleg az MNB személyzeti igazgatóságát vezette, már akkor is havi kétmillió forintnál magasabb fizetésért.

http://propeller.hu/itthon/3113033-polt-peter-felesege-havi-otmilliot-keres

Dávida Marianna két kézzel verte az asztalt…

Felülről jövő utasításokról, a kiemelt adózók ügyei feletti szemhunyásról, vizsgálatok és megállapítások leállításáról és letiltásáról és osztályok ellehetetlenítéséről beszélt a bíróság előtt Vancsura István, a NAV rapid ellenőrzési főosztályának egykori vezetője abban a perben, amelyet lapunk és a Népszava ellen indított Dávida Marianna, a NAV ellenőrzési főosztályának vezetője.

Vancsura szerint Dávida telefonon adott utasításokat bizonyos ellenőrzési ügyekben, Vida Ildikónak pedig szerinte jelképes szerepe volt, mert „amit leraktak elé”, azt aláírta.

http://nol.hu/belfold/davida-marianna-ket-kezzel-verte-az-asztalt-hogy-itt-nem-lesz-megallapitas-1538321

A baloldalon csak a DK nem foglalkozik az előválasztással

Elküldi előválasztási javaslatát a baloldali pártoknak a Republikon Intézet. Az MSZP, az Együtt és a PM  nyitott a  jelöltek versengésére, és több forgatókönyvet vizsgál, a szocialisták az alapszabályukat is módosítanák. A Demokratikus Koalíció szerint viszont az ellenzéknek most még nem kell választástechnikai kérdésekkel foglalkoznia.

http://nol.hu/belfold/a-baloldalon-csak-a-dk-nem-foglalkozik-az-elovalasztassal-1538309

Félelemben élnek a romák Miskolcon

Razziaszerű, megfélemlítő hatású, az egyenlő bánásmód követelményét is sértő, jogszabályi felhatalmazás nélküli hatósági ellenőrzési gyakorlatot valósított meg a Miskolci Önkormányzati Rendészet, amikor a város szegregált, többségében roma lakosú területein hajtott végre ellenőrzéseket – áll az alapvető jogok biztosának jelentésében, amely kitér a helyi lakásrendelet módosítására is: az ombudsman szerint az súlyosan diszkriminatív és törvénysértő.

http://nepszava.hu/cikk/1059458-felelemben-elnek-a-romak-miskolcon

Európát játszani

Elképzelhető, hogy a brit uniós tagság megtartásáért akár az Európai Unió működéséről szóló szerződést is módosítják – ezt mondta Angela Merkel német kancellár legutóbbi találkozásukon a brit miniszterelnöknek. Nem akármilyen szavak a német vezető részéről.

http://mno.hu/vezercikk/europat-jatszani-1289520#

Még saját pártcsaládja is bírálja a Fideszt

Jövő szerdán tartják a szavazást arról a határozatról az Európai Parlament plenáris ülésén, amely a magyarországi helyzetet értékeli. A végleges napirendtervezettel együtt pénteken tette közzé az EP a frakciók által beterjesztett szövegtervezeteket.

A szerdai szavazás előtt még hétfőig nyújthatnak be a képviselők módosító indítványokat.

A „magyarországi helyzet” megjelölés alatt a frakciók, ahogy a májusban tartott plenáris vitában is, két témára összpontosítanak. Egyrészt a miniszterelnök halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentéseire, másrészt a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációra.

http://mno.hu/eu/meg-sajat-partcsaladja-is-biralja-a-fideszt-1289504

L. Simonnak most egy uszoda hiányzik

„27–28 ezer ember él a környéken. Gárdony járási székhely, megérdemlünk hát egy uszodát is, legyen az akár Gárdonyban, akár Velencén" – írja L. Simon László kormánybiztos a Fejér Megyei Hírlapban megjelent, Sportolási lehetőségeink című írásában.

Ha a fogadóirodák elfogadnának téteket arra, hogy lesz-e még ebben a kormányciklusban uszodája a járásnak, én most elég nagy összeget mernék kockáztatni. L. Simon nem említi ugyan, de a borászata, panziója melletti mellékutat – természetesen a Volán-buszok és a környéki agrárvállalkozások érdekében  hamarosan 800 millió forintért újítja fel az állam.

De lássuk, miként érvel a kormánybiztos!

http://index.hu/belfold/2015/06/05/l._simon_laszlo_gardony_uszoda/

Financial Times: Magyarország újfajta EU-támogatást kap

Magyarország az elsők között veszi igénybe az unió úgynevezett politikatámogató eszközét.

Ezt a támogatási formát (policy support facility - PSF) az Európai Bizottság azért dolgozta ki, hogy a tagországok javíthassák teljesítményüket a kutatás és az innováció területén.

http://m.hir24.hu/hirek/fn24/Financial-Times-magyarorszag-ujfajta-EU-tamogatast-kap

Vonzások és visszataszítások

A melegfelvonulás visszataszító, ezért nem méltó az Andrássy úthoz, hanem jobb lenne inkább a nagybani piac parkolójában, mondja Tarlós István, aztán megvillantja műveltségét: tudja ő, hogy előfordul a természetben, de nem organikus része a természetnek.

Hát ez messzire vezet, jó uram.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150605_Vonzasok_es_visszataszitasok

Jászberény fideszes polgármestere kiírt egy lakáspályázatot, elindult rajta, és nyert.Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere, volt parlamenti képviselő hamarosan új bérlakásba költözhet. A bérleti jogot pályázaton nyerte el.

Egy olyan pályázaton, amit ő maga írt ki.

Úgy, hogy egy háromgyerekes családot előzött meg.

Azért, mert egy hónappal több bérleti díj előzetes megfizetését vállalta.

http://444.hu/2015/06/05/jaszbereny-fideszes-polgarmestere-kiirt-egy-lakaspalyazatot-elindult-rajta-es-nyert/

Erdélyben építene kórházat a magyar kormány

Az államtitkár szerint alig maradt magyarul beszélő orvos és ápoló a határon túl, ezért van szükség arra, hogy egy új intézmény felépítését és működtetését finanszírozzuk.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/06/05/erdelyben-epitene-korhazat-a-magyar-kormany/

Kertész Ákos: Ki itt a beteg?

Az a despota, az a hatalommániás politikus, aki mióta a közélet színpadán megjelent, mindig egyeduralomra tört, és most azt állítja, hogy az autokráciák világszerte sikeresebbek, mint a demokráciák, az szerintem semmiképp sem elmebeteg. Az nem ámokfutó. Az nevén nevezi a gyereket, nem titkolja a céljait, elképzeléseit. Aki azt mondja, hogy míg a demokráciák tárgyalnak, gondolkodnak, egyeztetnek, morális problémákon rágódnak, addig az autokrata hatalmak cselekszenek, nem ismernek tabukat és morális fontolgatások nélkül megoldják a problémákat, melyeket a való élet vet föl, az nem őrült, csak telibe fogalmazza a maga politikai krédóját, amit már előtte jó néhány diktátor és despota majdnem szórul szóra ugyanígy megfogalmazott.

http://nepszava.us/kertesz-akos-ki-itt-a-beteg/

 

„Önök az adófizetők pénzén végzik a munkájukat. Minden adófizető pénzén."

Bella Levente, a Hír TV munkatársa interjút akart készíteniKovács Zoltánkormányszóvivővel, ám a Simicska-bojkott jegyében beintettek neki. Ő nem hagyta annyiban, válaszolt. Íme a levelezés!

http://propeller.hu/itthon/3112423-onok-adofizetok-penzen-vegzik-munkajukat-minden

Jordán Tamás: Ilyen POSZT-ra nincs szükség

Éppen ideiglenes elnöke voltam az MSZT-nek. Leültem Fekete Péterrel, Vidnyánszky Attilával, Vasvári Csabával, és kértem, hogy ne legyen két színházi szövetség, a két írószövetség, a két újságíró-szövetség sem jó. Érvényesülhetnek így is. De nem, mondták, ők azt akarják, hogy a jobboldalnak legyen egy érdekérvényesítő (és kevésbé értékérvényesítő) szervezete, ehhez ragaszkodnak.

És az ország már olyan megátalkodottá vált, hogy rögtön ellenségekről, és nem ellenfelekről volt szó. Mind a két fél azt gondolja, hogy a másikat be kell darálni, meg kell semmisíteni.

És ahogyan az MTT bekerült a POSZT tulajdonosai közé, az egész deformálódott. Onnantól kezdve már nem lehet remélni, hogy az alapvető elképzelés – legyünk együtt, beszéljünk a szakmáról – érvényesülni fog. Ezt ellehetetlenítették.

http://www.origo.hu/kultura/20150605-jordan-tamas-interju-poszt.html

Megsemmisítették a Szilvásy Gyögy elleni ítéletet

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon megsemmisítette a volt titokminiszter börtönbüntetését magában foglaló ítéletet a Gyurcsány-kormány idején állami posztokon lévő személyek elleni kémperben. A táblabíróság döntése szerint meg kell ismételni az elsőfokú eljárást, és azt a Kaposvári Törvényszéken kell majd lefolytatni. Szilvásyt az év elején felmentették a hivatali visszaélés vádja alól. Szilvásy szerint ez – mint a hvg.hu-nak elmondta – azt mutatja, hogy törvénytelen a vele szembeni eljárás.

http://hvg.hu/itthon/20150605_Megsemmisitettek_a_Szilvasy_elleni_itelet

Rogán jó ismerősét bízták meg a bevándorlásellenes kampánnyal

A Pasa Park egyik lakója, Csetényi Csaba cége nyerte el a bevándorlásellenes kampányról szóló 300 millió forintos megbízást. A HG 360 reklámügynökség 2014-ben is több állami pályázatot megnyert. Tavaly nyáron a hvg.hu is foglalkozott Csetényi sikerével az V. kerületi trafikpályázatokon. Az nem derült ki viszont, hogy a cégvezető Rogán szomszédja-e, vagy sem. Csak annyi, hogy előbb költözött a Pasa Parkba, mint a Fidesz frakcióvezetője.

http://hvg.hu/kkv/20150605_Rogan_jo_ismeroset_biztak_meg_a_bevandorl

Kitörli a kétharmados passzusokat a Fidesz több módosításból

Több törvénymódosítási javaslaton is úgy változtatna az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága, hogy azok a sarkalatos passzusok elhagyásával, egyszerű többséggel is elfogadhatók legyenek.

http://hvg.hu/itthon/20150605_Kitorli_a_ketharmados_passzusokat_a_Fides

Bajnainak adott igazat a Kúria Hoppállal szemben

A Kúria kimondta, a szóvivő nem bújhat a pártja mögé, felelős azért, amit mond, ezért perelhető, ezért újra kezdődik Bajnai Gordonnak a Hoppál Péter ellen indított pere.

http://hvg.hu/itthon/20150605_Bajnainak_adott_igazat_a_Kuria_Hoppallal

 

Kifosztották az MNB egyik széfjét?

A hírek szerint a jegybank nem tett feljelentést, mert az ügy „nagyon kínos”

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kifosztottak-az-mnb-egyik-szefjet-2365861

 

Köztévés hangulatkeltés az unió és a menekültek ellen

A köztévé uniós műsora is beszállt a kampányba. Nem kommentáljuk, csak szó szerint közöljük a műsor leiratát.

http://www.hir24.hu/belfold/2015/06/05/kozteves-hangulatkeltes-az-unio-es-a-menekultek-ellen/#sl

 

Kétharmad

Egy konferencián elhangzott, hogy az iskolák egyharmada semmilyen szakmai fejlesztési programba nem kapcsolódik be, nem is tervez ilyesmit. Ezen intézmények igazgatói nem támogatják a pedagógus-előmeneteli rendszert sem, kollégáikat nem tájékoztatják, és persze nem is segítik a minősítési eljárásokban. A Pedagógusok Szakszervezete megalázónak tartja, hogy a Klik egy-egy szál virágot adna a tanároknak a régen szokásos pénzjutalom helyett. Több iskola sértődötten visszautasítja a virágot.

Pedig a cél az, hogy a szakmai tudását és elhivatottságát bizonyított pedagógus olyan illetményben részesüljön, hogy ne legyen rászorulva jutalmakra és egyéb pluszpénzekre – amelyeket egykor objektívnek nem feltétlenül nevezhető elbírálás alapján kapott a jó, illetve az intézményvezető által különösen megbecsült tanerő…

Ha a pedagógus kevesli a köszönetet jelző virágot, akkor az anyák napi csokrot is vissza kellene adni, mert nincs mellette boríték?

http://magyarhirlap.hu/cikk/26863/Ketharmad

 

Orbán lánya keményen beszólt a TV2 műsorvezetőinek

Igencsak lekezelően bánt Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert az egyik Mokkabeli vendéggel, Nagy Alekosszal. Ez nagy visszhangot keltett az internetezők körében, és Orbán Ráhel sem bírta ki, hogy megállja szó nélkül.

Döbbenet... az ember azt gondolná, hogy azért hívták be Alekoszt, hogy a két műsorvezető az ország előtt megalázhassa... De tegyük túl magunkat azon, ahogy Alekosszal viselkednek... ajánlom mindenkinek úgy hallgatni a beszélgetést, hogy nincs hozzá kép. Valóban professzionális dolog röfögnie, torokból röhögnie és igen helyett azt mondania a műsorvezetőknek, hogy ja-ja...: S a lényeg, hogy nem értek célt... A műsor után nem A.-t tartom szellemileg és viselkedésileg gyengébbnek...

http://propeller.hu/szorakozas/3112600-orban-lanya-kioktatta-demcsakekat

BKV: megszületett a bérmegállapodás

Megszületett a bérmegállapodás pénteken a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között, így nem lesz sztrájk a közlekedési társaságnál - tájékoztatta a cég az MTI-t.

 http://magyarhirlap.hu/cikk/26969/bkv_nem_lesz_sztrajk

Kötelező holokausztoktatás: nem hagyják magukat a Pázmány hallgatói

Mint arról már több cikkünkben is beszámoltunk, váratlan bejelentést tett múlt héten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora: jövő évtől kötelező alapozótárgyként bevezetik „A holokauszt és emlékezete” nevű órát, tehát ennek elvégzése nélkül diplomát sem lehetne szerezni.

1. Ahallgatók eddig csupán a Facebookon adtak hangot tiltakozásuknak, most azonban megfogalmaztak egy nyílt levelet is, amit Szuromi Szabolcs rektorhoz intéztek.

Úgy gondoljuk, hogy egyetemünk szellemiségét nagy mértékben meghatározza a keresztény vallás és kultúra. Viszont a tantárgy témaköre nem a vallásra fókuszál (mint ahogy joggal tenné ezt egy esetleges zsidó, illetve más vallásokat bemutató hitéleti óra bevezetése), hanem olyan politikai állásfoglalást rejt magában, amellyel többségünk nem kíván azonosulni semmilyen formában. Ezt a szemléletet ugyanis az izraeli külpolitika véleményformálásának is lehet értelmezni, mely sem jogszerűnek, sem humánusnak nem mondható például a palesztinokkal szembeni politika miatt.

2. Bár a tárgy valóban a holokausztról szól, de ennek ellenére nem esik szó benne a cigányság, a homoszexuálisok és egyéb kisebbségek deportálásáról, illetve megsemmisítéséről. A magyarországi cigányság ugyanúgy elszenvedte a holokausztot, mint a zsidóság.

3. Ahallgatók kompromisszumkészek, de azt nem tudják elfogadni, hogy a zsidóság történelmi tragédiája, nélkülözve más népek szenvedésének emlékezetét külön órát kapjon az egyetemen, ráadásul minden szakon, kötelező jelleggel. Kérdés, hogy az egyetem vezetése hogyan fog reagálni a nyílt levélre, hajlandó-e tárgyalni a hallgatókkal, és ha nem, akkor a nyílt levelet milyen tiltakozási formák követhetik.

http://alfahir.hu/kotelezo_holokausztoktatas_nem_hagyjak_magukat_a_pazmany_hallgatoi

Inkább csak kínosan hallgatnak Orbánról

Tessék! – mondja udvarias mosollyal Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) német frakcióvezetője, amikor néhány kérdést szeretnék feltenni neki. Majd meghallja, hogy a magyarországi helyzet érdekel, és mindössze annyit válaszol: Orbánnal rendszeresen egyeztetnek, és a magyar gazdaság sikere jelképértékű. Mást hozzáfűzni nem kíván.

Ez a mosolygós szűkszavúság jellemzi az EPP frakcióvezetőségének budapesti ülését. Az ötcsillagos belvárosi szállodában megrendezett tanácskozást hűvös, légkondicionált unalom lengi körül (a két téma az adóügyek és az adatvédelem), s ha valaki arra számított, hogy az Orbán-kormány körüli viták felpezsdítik a rendezvényt, csalódnia kell. Pedig a legutóbbi néppárti ülésekről kiszivárgott hírek a Fidesszel szembeni növekvő elégedetlenségről, éles bírálatokról, sőt, a kizárás lehetőségéről szóltak, ám mindennek most nyoma sincs.

http://nol.hu/kulfold/inkabb-kinosan-hallgatnak-orbanrol-1538097

 

N. Kósa Judit Megelőző csapás

Egy országban, ahol a regnáló miniszterelnök egyik leghíresebb mondata úgy hangzik, „Ne mi nyerjük a legtöbbet”, kicsit erős effektnek tűnik, ha a hatalom korrupcióval próbálja meggyanúsítani az Európai Uniót. De lelkük rajta, ebből sem jöhetünk ki rosszabbul, mint a bevándorlók elleni gyűlöletkampányból.

Mint általában minden közéleti „ügy” esetében, az Altus Rt. uniós megbízása dolgában is két, egymással köszönő viszonyban is alig lévő történet feszül hetek óta egymásnak.

http://nol.hu/velemeny/megelozo-csapas-1538175

 

Németh Péter: Hol az ellenzék?

Elmúlt Tapolca hatása – adta már a címében hírül a Nézőpont Intézet a legfrissebb közvélemény-kutatási adatait, amelyeket amúgy szívesen hajítok a szemétkosárba. Nem a mért eredmények miatt, hanem mert meglehetősen elfogult, kormánypárti intézménynek tartom, s emiatt az eredmények hitelességében sem bízom. Ezúttal már a cím is egyfajta sugallat, úgymond, kedvezmény a Fidesznek; nyugi fiúk, nyugi, túl vagytok a válságon.

Hát nem tudom, hogy a „fiúk” túljutottak-e a válságon, de annyi bizonyos, hogy az ellenzék nem tudta kihasználni a kormánypárt mélyrepülését, és nem taszította le őt a mélységbe. Ennyiből figyelemre méltó ez a mostani kutatási eredmény: azt mutatja, hogy az ellenzék – a Nézőpont, politikai értelemben persze helyesen, ide sorolja a Jobbikot is – az elmúlt hónapban veszített pozíciójából, ily módon, relatíve erősítve a Fideszt. És bár szinte hihetetlen, hogy a választani nem tudók, vagy nem akarók aránya egy hónap alatt tíz százalékkal nőtt, arra azonban jól rávilágítanak a számok, hogy a felnőtt magyar lakosság többsége teljesen elbizonytalanodott, nem találja, kiben bízhatna meg.

http://nepszava.hu/cikk/1059330-hol-az-ellenzek

A javíthatatlan

 

Nem is olyan rég volt egy furcsa eset: egy nyíregyházi képviselő öt éven keresztül, valótlan adatokat adott meg a vagyonnyilatkozatában. Tette ezt a maga természetességével, hisz’ – következménye nem lévén – hazudhatott, mint a vízfolyás.

A képviselő passziója az volt, hogy olyan vállalkozások után „vallott” be jövedelmeket, amik nem is működtek, felszámolás alatt voltak, vagy épp az ügyvezető nyilatkozta a cége mérlegének benyújtásakor: „a cég még nem kezdte meg a működését”– ennek ellenére, a vagyonnyilatkozatában azt írta, hogy a cégből havi 550 ezer forint jövedelme származik. A történetben szereplő képviselő a „köz” szolgálata közben  szépen gyarapodott: vett egy kertes házat, lecserélte az ütött-kopott gépkocsiját egy nagy értékű járgányra.  Ez kirívó eset volt, ilyen nyilvánvaló baromságot csak a hülye csinál, vagy az, akinek a gazdaság sötét oldaláról származik a jövedelme. A nyíregyházi képviselő, aki Fidesz színekben versenyez immár második ciklusban, joggal gondolja, hogy ő érinthetetlen, ugyanis annak ellenére, hogy több cikkben is foglalkoztunk a valótlan adatokat tartalmazó vagyonnyilatkozataival, ebben az évben ugyanazt folytatja. 

http://gepnarancs.hu/2015/06/a-javithatatlan/

 

Mindent vissza! – Jobbikos pénzből szervezték az MKP utánpótlását

A Via Novában megtörtént a jobbikos fordulat, dicsekedett el 2013 tavaszán Szávay István jobbikos nemzetpolitikai kabinetvezető, a párt vezetése felé tett belső, de később kiszivárgott jelentésében. Közvetlen bizonyíték híján csak feltételezhettük: az MKP ifjúsági csoportja, a Via Nova, ideológiai támogatáson kívül pénzügyi támogatást is kapott magyarországról. Alapos gyanúnkat a Jobbik pártalapítványa, a Gyarapodó magyarországért Alapítvány most nyilvánosságra került szerződéslistája megerősítette. A Via Nova elnöke kitérő válaszokat adott, a Jobbik nem reagált megkeresésünkre.

http://atlatszo.hu/2015/06/05/mindent-vissza-jobbikos-penzbol-szerveztek-az-mkp-utanpotlasat/

Titkolja a MOB a paralimpiai bizottság vezetőinek kifizetett jutalmak összegét

Közel egy hónappal ezelőtt robbant ki a Paralimpiai Bizottsággal kapcsolatos botrány, miszerintGömöri Zsoltelnök 3 millió forintos végtörlesztését a bizottság fizette ki. Néhány napja végre elindult az ügyben a rendőrségi nyomozás, közben pedig kiderült az is, hogy a fejeseknek milliós gálavacsorára mentek, a sportolókat viszont egy külvárosi motelben szállásolták el.

Ami még nem derült ki az az, hogy mennyi jutalmat fizettek ki különböző jogcímeken az elnökségi tagoknak az elmúlt években. A Paralimpiai Bizottság ugyanis megtagadta az erre vonatkozó közadatigénylés megválaszolását, de az Átlátszó jogászainak segítségével az igénylő a NAIH-hoz fordult, ugyanis ezek közérdekből nyilvános adatok, így hamarosan kiderül, megkora összegeket szeretnének eltitkolni a nyilvánosság elől.

http://blog.atlatszo.hu/2015/06/titkolja-a-mob-a-paralimpiai-bizottsag-vezetoinek-kifizetett-jutalmak-osszeget/

Újabb Fidesz-szervezetet oszlattak fel

Feloszlatták a Fidesz mátészalkai szervezetét – értesült kormánypárti forrásokból a hvg.hu. Értesülésünket a térség képviselője, a Fidesz választókerületi elnöke,Kovács Sándor megerősítette.

Kovács Sándorszerint a belső együttműködés megerősítése a cél a szervezet újjászervezésével, de ennél bővebben nem kívánta indokolni a hvg.hu-nak a döntést. A választókerületi elnök hangsúlyozta, a folyamat a párt alapszabályának előírási szerint történik, rövidesen lezárul a városi alapszervezet újjászervezése.

http://hvg.hu/itthon/20150605_Ujabb_Fidesz_szervezetet_oszlattak_fel

Címkék