Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. július 24. Az év 205. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737661. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécsi piacok: nyitva este 9-ig – hétvégén zene, meglepetés-előadás

Bécsi piacok: nyitva este 9-ig – hétvégén zene, meglepetés-előadás
Infovilág

Az árusok, a vásárlók és a kerületek is régóta szorgalmazzák az osztrák fővárosban, hogy este is nyitva tarthassanak a piacok, mert csak így lehetnek igazi versenytársai az élelmiszerüzleteknek. A 15. kerületi Schwendermarkt és a 12. kerületi Meidlinger Markt most zöld utat kapott, és augusztusig este 9-ig lehet nyitva. Ha sikerrel zárul a négyhónapos próbaidőszak, Bécs további 24 piaca is követheti a példát.

A bécsi Brunnenmarkt. (Kép: Mario Lang)

Mindkét piac fontos szerepet játszik a környék lakóinak friss árukkal ellátásában. A Meidlinger Markt a két világháború közötti időszak óta működik a Reschgasse és a Niederhofstraße között, és híres az ott kínált zöldség és gyümölcs, valamint húsáru kiváló minőségéről.

A Mariahilferstraße csendesebb részén működő Schwendermarktot 1833-ban alapították, és sokáig halpiacként működött. A hanyatlófélben lévő piacot 2002-ben átépítették és felújították, így ismét fontos helyszíne lett a Schwendergasse és környéke közösségi életének.

A kísérlet ideje alatt a két piacnak kötelező megtartania a meghosszabbított nyitva tartást, a piacfelügyelet ellenőrzi is, hogy él-e a lehetőséggel.

Nem csupán a hosszabb nyitva tartás vagy a szép áruk miatt érdemes ellátogatni májusban a bécsi piacokra: péntekenként és szombatonként 11 és 13 óra között élőzenével és meglepetés-előadásokkal igyekeznek kedvet csinálni a piacozáshoz. A nyolcadik alkalommal sorra kerülő zenepiac-programban a Rochusmarkt, a Brunnenmarkt, a Naschmarkt, a Meidlinger Markt, a Karmelitenmarkt, a Vorgartenmarkt, a Biobauernmarkt Freyung és a Kutschkermarkt vesz részt. Az első koncert május 6-án lesz. Részletes program itt, tessék kattintani! 

Címkék