Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Lakáshirdetésben vezetnek a netes portálok

Lakáshirdetésben vezetnek a netes portálok
Infovilág

A hirdetők 78 százaléka interneten kínálná eladó vagy kiadó otthonát, lehetőleg ingyen. Ennél jóval kevesebben választanák a helyi apróhirdetési újságokat (7%), a plakátokat, szórólapokat, falragaszokat (5%) az országos nyomtatott sajtót (2%), illetve  a helyi tévét, rádiót (kevesebb mint 0,5%).

 

Az internetes hirdetési piac fölénye az ingatlanok esetén is megfigyelhető. Egyre több hirdető választja ezt a formát, hiszen sokkal gyorsabban és gyakran kedvező áron (esetleg ingyen) hirdethetik meg eladó és kiadó otthonukat a világhálón. Lakáskeresés szempontjából az „online” kényelmes megoldás, hiszen sok alapvető információ begyűjthető így az ingatlanról és a környékéről egyaránt, de a végső döntés előtt érdemes személyesen, akár több napszakban is felkeresni az adott ingatlant, hiszen még mindig a „személyes találkozás” a leginkább a mérvadó.

A megkérdezettek harmada az ingatlan.com, ötöde százaléka az Otthontérkép, hatoda a jofogas.hu, további 15 százaléka pedig a közösségi média felületein hirdetné az eladást, kiadást. A válaszadók több mint fele egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset szeretne fizetni az ingatlan meghirdetéséért. A nők általában többet költenének az ingatlanhirdetésekre, habár tény, hogy a férfiak nagyobb arányban hajlandóak akár többet is kifizetni erre a célra.

Az adatokból kiderül, hogy a válaszadók ötöde szerint a jó ingatlanhirdetéshez kell alaprajz, jó minőségű fotó és persze a hasznos, tényszerű adatok közzététele.

A válaszadók körében lakásvásárlás esetén a hely (23%), az ár (18%) és a méret (12%) a legfontosabb tényező. A vásárlók igyekeznek minél több szempontot figyelembe venni a legjobb választás végett, csak másodrendű az ingatlan állapota és a közelében elérhető szolgáltatások (pl. óvoda, posta stb.).

Címkék