Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. augusztus 25. Az év 237. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737693. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Agárdy-emléklánccal tüntették ki Csernus Mariannt

Agárdy-emléklánccal tüntették ki Csernus Mariannt
(Tudósítónktól)

Csernus Mariann Kossuth-díjas művész kapta az idén az Agárdy-emlékláncot a Magyar Színház művészeinek titkos szavazata alapján. A kitüntetést a 2006-ban elhunyt, Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, ikon- és portréfestő unokahúga, Hambuch Gerda és Zalán János igazgató adta át a Magyar Színház évad eleji társulati ülésén. (Kép: Juhász Éva/Magyar Színház)

„A színház nem magányos műfaj. Ilyenformán ebben a díjban mindnyájan benne vagytok, az egész társulat úgy, ahogy van, és miközben megköszönöm nektek ezt a díjat, nektek is gratulálok hozzá” – mondta Csernus Mariann a színpadon.

A társulati ülés után a művésznő így emlékezett Agárdy Gáborra: „A művészetéről nem beszélnék, mit mondhatnék, egyszerűen nagy művész volt és pont. Mennyivel nehezebb arra szavakat találni, hogy milyen remek ember volt. Gabi minden cselekedetével, minden jelenlétével, minden pillanatával – hogyan is mondhatnám másként? – emberien ember volt. Nagyon nehéz arról beszélni, hogy valaki minden tettével, a nagyon sűrű jelenlétével szeretetet sugárzott megállás nélkül. Gabiról ordított a szeretet. Mint művész is ilyen volt, de hogy elkerüljem a csöpögős érzelmeket, hozzátenném: óriási haver volt. Röhögős, vicces, hatalmas tréfamester és tragikus bohóc egyszerre. Boldog vagyok, hogy ismertem.”