Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. július 20. Az év 201. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737657. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Autista gyermekeket nevelő alapítványt támogat az Epson

Autista gyermekeket nevelő alapítványt támogat az Epson Autista gyermekeket nevelő alapítványt támogat az Epson Autista gyermekeket nevelő alapítványt támogat az Epson
Infovilág

Minden hetvenedik ember érintett az autizmus valamely formájában. A tünetek – a fejlett módszereknek köszönhetően – már korai szakaszban felismerhetők. A budapesti Symbo Alapítvány kis csoportokban végzi autista gyermekek szociális-kommunikációs, érzelmi fejlesztését, segít nekik a szorongás és a düh legyőzésében, a barátkozásban.

Az Epson Magyarország karácsony alkalmából vizualizációs eszközöket, egy-egy házimozi-vetítőt és nyomtatót ajándékozott a gyermekekért munkálkodó alapítványnak.

Faragó Melinda gyógypedagógus, a Symbo Alapítvány társalapítója tudósítónknak a többi között elmondta, hogy fejlesztő munkájuk közben során a kognitív tananyagot részben információs és kommunikációs technológiai eszközök felhasználásával oktatják. Mostanáig laptopon vetítették a bemutatókat, kisfilmeket és filmrészleteket. A most kapott különösen nagy segítség: a nagy méretnek köszönhetően látványosabbá válik az oktatás, a gyerekek még pontosabban megfigyelhetik a hétköznapokban gyorsan elillanó részleteket. A nyomtató hatalmas segítség a munkafüzetek elkészítésében, miután a foglalkozásokon sokszor fontos azonnal kinyomtatni egy-egy fényképen a megörökített élményt.