Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. július 23. Az év 204. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737660. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tíz év után vezetőváltozás a magyar SAP élén

Tíz év után vezetőváltozás a magyar SAP élén
(Tudósítónktól)

Bejelentette távozását az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Ablonczy Balázs (45) saját döntéséből, évtizednyi sikeres cégvezetés után távozik a társaságtól. Utódja tapasztalt kollégája, Pintér Szabolcs (34)  lesz. (Illusztráció: cio.com)

Ablonczy Balázs (bal oldali kép) 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég Magyarország nagy IT-vállalatai közé emelkedett, 1100-nál több munkatársa jóvoltából meghaladta a 34 milliárd forintos árbevételt.

Ügyvezetése alatt a vállalat nem csupán az árbevételét és a dolgozóinak számát növelte több mint kétszeresére, hanem megduplázta piaci részesedését is. Ablonczy nevéhez fűződik az új, felhő alapú technológiára építkező üzleti stratégia bevezetése, számos SAP-s beruházás Magyarországra hívása, megvalósítása, a kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, üzleti díjak elnyerése.

A menedzser az SAP világában is számos díjat kapott, és vezetésével a magyar operáció többször kapta meg a régió legsikeresebb vállalata címet. Az év elejétől a magyar ügyvezetés mellett ő irányította a közép-kelet-európai régió felhő-üzletágát is.

„A több mint tízévi sikeres SAP-s cégvezetés után úgy döntöttem, hogy új kihívásokat keresek a hazai piacon” – mondta Ablonczy Balázs, akinek sikerült stabil csapatot szervezni, amely tovább őrzi, erősíti a magyar munkatársak jó hírnevét a nemzetközi vállalatcsoporton belül. – Ablonczy Balázs jövő január végéig segíti az új ügyvezető munkáját.

Az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatói posztját 2019. január 1-jétől Pintér Szabolcs (jobb oldali kép) tölti be. A szakember 2007 óta dolgozik az üzleti szoftvercég hazai vállalatánál. SAP-s karrierjét értékesítés-előkészítőként kezdte, majd értékesítőként a ranglétrán egyre feljebb haladva elérte a szektorvezetői pozíciót. E tisztségben az egyik legfontosabb üzletágat vezette, és számos regionális ügyfél megszerzése kapcsolódik a nevéhez. Diplomáit a Corvinus, valamint a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Pintér Szabolcs (34) házas, gyermeke a tavasszal született.