Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. május 25. Az év 145. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737601. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Felvételizők hétvégéje: online rajtanfolyam a továbbtanulásról

Felvételizők hétvégéje: online rajtanfolyam a továbbtanulásról
Infovilág

Második alkalommal tart ingyenes online képzést, rajtanfolyamot a Diákhitel Központ a továbbtanulás legfontosabb kérdéseiről. Január 19-én és 20-án diákok, szülők és tanárok tájékozódhatnak a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról, a felsőoktatási tanulmányok finanszírozásának lehetőségeiről, a pályaválasztás dilemmáiról a téma szakértőitől, és hallgathatják meg előadásaikat, akár számítógépen, mobiltelefonon is.

Az eseményhez csatlakozott Milák Kristóf (nyitó képünkön) Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes úszó, aki élsportolóként és első éves egyetemistaként biztatja a fiatalokat a továbbtanulásra. 

Az esemény előadói beszélnek a felvételi eljárás folyamatáról, a diplomás pályakezdők elhelyezkedési esélyeiről, és a hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségekről. Az előadások kitérnek a felsőoktatási tanulmányok finanszírozási kérdéseire, a döntéshozatal lelki útvesztőiben pszichológus és egyetemi hallgató osztja meg az élményeit, tapasztalatait a hallgatósággal. A rendezvényhez a legnépszerűbb hazai egyetemek is csatlakoztak, és mutatkoznak be az eseményen.

A felvételizők hétvégéje minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető. Az előadások mobilról és számítógépről is figyelemmel kísérhetők az ország bármely pontjáról. Így azok a végzős diákok és szüleik, akik a múlt heti fővárosi oktatási szakkiállításon nem tudtak részt venni, még idejében, kényelmesen, otthonról is bekapcsolódhatnak a programba és hozzájuthatnak a felsőoktatási felvételi jelentkezések beadása előtti legfontosabb gyakorlati tudnivalókhoz.

A felsőfokú tanulmányok számos vetületét érintő előadások mellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy mindkét napon közvetlenül kérdezzenek az előadóktól, valamint a felsőoktatási intézmények képviselőitől. Az online beszélgetés időpontjaiért érdemes ellátogatni az esemény hivatalos oldalára.