Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. április 26. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737572. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hídfelújítások kezdődnek Bécsben

Hídfelújítások kezdődnek Bécsben
EuroCommPR*Bécs

 

Az osztrák főváros ötven hídját újítják fel a következő évtizedben. A nagyszabású program megvalósítására mintegy kétszázmillió eurót fordítanak. A heiligenstadti Hangbrückén február elején kezdik az előkészítő munkálatokat. (A nyitó képen: éjszakai hídellenőrzés a Brigittenauer Brücke-n © PID / Schaub-Walzer)

Bár kevesen tudják, az osztrák fővárosban több híd van, mint Velencében: csak a város fenntartásába 826 híd, felüljáró, fel- és lehajtó tartozik. Mivel jórészüket a második világháború után építették, lassan lejár az élettartamuk. Az osztrák főváros éppen ezért átfogó hídfelújítási programba kezdett, amellyel ötven hidat fiatalítanak meg. A következő tíz évben kétszázmillió eurót fordítanak arra, hogy a hidak továbbra is biztonságosan bírják a terhelést és megfeleljenek a 21. század kihívásainak.

A Donaustadtbrücke a 2. és a 22. kerületet köti össze. 2010 óta az U2-es metró jár rajta © PID / Schaub-Walzer

A Heiligenstädter Hangbrücke-nél például már február elején elkezdődnek az előkészítő munkálatok. Két hét alatt tizenhét próbafúrást végeznek majd, hogy megvizsgálják az 1973-ban épült híd körüli talaj szerkezetét, geológiai adottságait. Ezek alapján tervezik majd meg és írják ki a pályázatot a felújításhoz.

Az osztrák fővárosban egyébként folyamatosan negyven szakember ellenőrzi a hidak állapotát és végzi el az időszerű karbantartást.