Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2019. május 23. Az év 143. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737599. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szegedi egyetem: Berci (csaknem) mindent tud

Szegedi egyetem: Berci (csaknem) mindent tud
(Tudósítónktól)

Diákok és szülők tízezreire vár nehéz döntés február 15-ig, hiszen sokszor nehéz eligazodni az egyetemi karok és szakok dzsungelében. A Szegedi Tudományegyetemen ezért a többi között chatbottal (=olyan szoftverrel, amely képes az emberi beszélgetés szimulálására, utánzására) segítenek eligazodni a felvételi útvesztőjében.

A brit Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt Szegedi Tudományegyetem évről évre arra törekszik, hogy érthető, fiatalos formában tájékoztassa leendő hallgatóit. Az idén egy „új csapattag” is bekapcsolódott a munkába. „Berci” csetüzenetek formájában mondja el, hogy milyen Szegeden egyetemistának lenni, mennyibe kerül egy hallgató élete, és szívesen beszélget arról is, hogy mihez lehet kezdeni az SZTE-s diplomával. Az üzenetek mellett hasznos linkekkel, képekkel és videókkal egészíti ki mondandóját. Ha véletlenül mégis akad olyan kérdés, amire „Berci” nem tud válaszolni, akkor is tudni fogja, hová irányítsa az érdeklődőket.

Az SZTE emellett minden kara számára külön Facebook-csoportot hozott létre, amelyet hallgatók kezelnek, és amellett, hogy bemutatják a szegedi egyetemisták életét, minden felvetődő kérdésre válaszolnak. Ha a felvételizést fontolgató fiataloknak éppen nincs kérdésük, akkor is érdemes felkeresniük a csoportokat, hiszen így felsőbb éves hallgatókat ismerhetnek meg, valamint később itt találhatják meg a leendő évfolyamtársaikat. A szülők sem maradnak felület nélkül, az ő kérdéseiket egy erre a célra létrehozott csoportban várják.

A szegedi egyetemet első helyen jelölő tehetséges középiskolások mindemellett akár 100 ezer forintos egyszeri ösztöndíjra is pályázhatnak. Az SZTE START tehetséggondozó program a középiskolások egyetemi beilleszkedését és későbbi szakmai fejlődését szolgálja. Az SZTE START ösztöndíjra pályázni az egyetem Modulo felületén keresztül lehet; beadási határidő: július 11.; a döntés és értesítés: szeptember 30.