Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. június 18. Az év 169. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737625. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Állja a versenyt a magyar műszaki áruházlánc

Állja a versenyt a magyar műszaki áruházlánc
Infovilág

A magyar tulajdonú Euronics műszaki áruházlánc tavaly ötödével nagyobb forgalmat bonyolított le, mint esztendővel azelőtt. És eközben kétmilliárd forintos beruházással három áruházat nyitott és egy sor boltját költöztette, korszerűsítette, emellett átalakította bérezési rendszerét, valamint tovább erősítette online értékesítési pozícióját.

Az Euronics műszaki áruházlánc tavalyi húszszázalékos forgalomnövekedése jócskán meghaladja a teljes műszakiáru-piac növekedési ütemét. A cég webáruházának forgalma pedig a duplájára emelkedett a 2017-i eladásokhoz mérten.

Látványosan, csaknem harmadával nőtt az Euronics által kínált nagy- és óriás képernyős tévék értékesítése. Ugyanekkora mértékben bővült a számítástechnikai eszközök eladása is.

A forgalomnövekedésben kiemelkedő szerep jutott a cég tavaly tavasszal üzembe helyezett pátyi raktárbázisának, ahonnan országos kiskereskedelmi hálózatát és webshopját látja el áruval. Tekintettel a munkaerő-piaci kihívásokra, átalakította bérezési struktúráját, több hullámban emelte alkalmazottai bérét, bevezette a cafeteria-rendszert is.

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft.-t 1989-ben alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001 áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, amelyhez 36 országban több mint 8800 üzlet tartozik. Az Euronics már hazánk minden megyéjében jelen van. A Vöröskő Kft. árbevétele tavaly meghaladta a bruttó 74 milliárd forintot. A cégcsoport összesen 1250 dolgozót foglalkoztat.