Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. május 25. Az év 145. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737601. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nem csupán a szerelmeseké a Valentin-nap Bécsben

Nem csupán a szerelmeseké a Valentin-nap Bécsben
EuroCommPR*Bécs

Mivel egyre nagyobb rá az igény, Bécsben már nem csak szerelmespároknak kínálnak programokat február 14-én. Az egyedülállók szabaduló-szobában és néma randin ismerkedhetnek, az ünnep gyűlölői pedig ellen-Valentin-napi partin bulizhatnak. (Nyitó kép: a bécsi nagybani virágpiac © PID / Alexandra Kromus)

A Bécsi Gazdasági Kamara felmérése szerint a bécsiek harmada lepi meg kedvesét Valentin-nap alkalmából. Noha a legtöbben valamilyen klasszikus ajándékkal – virággal (60%), édességgel (25%), parfümmel (11%), ékszerrel (7%) – kedveskednek párjuknak, népszerűek a romantikus vacsorák és a páros belépők is a múzeumokba, állatkertekbe, ahol rendszerint a szerelemhez kapcsolódó tárlatvezetésekkel várják a párokat. A Schönbrunni Állatkertben például az állatok szerelmi életéről tudhatnak meg érdekességeket a séta résztvevői, a Kunst Haus Wienben pedig (hajazva a Queen dalára) „In Love with Still Lifes” címmel tartanak tárlatvezetést.

Csakhogy nem csupán a szerelmespároknak tartogat izgalmas programokat a Valentin-nap Bécsben. A First Escape például kifejezetten egyedülállók/-élők számára kínál turnusokat ezen a napon. Online jelentkezést követően belőlük válogatják össze a csapatokat, akiknek ki kell jutniuk a szabadulószobákból.

A Café Edisonban néma randin kereshetnek párt az egyedülállók. Itt szavak nélkül, pillantásokkal, érintésekkel ismerkednek a résztvevők, akiknek különféle feladatokat kell végrehajtaniuk. Például tükröt tartanak egymásnak – a másik mozdulatait kell utánozni –, vagy mélyen egymás szemébe néznek. A párok folyamatosan változnak, hogy mindenki találkozhasson mindenkivel.

Annak sem kell otthon ülnie, aki gyűlöli ezt a napot: ők Anti-Valentines-Party-n bulizhatnak, a Loftban. Egy bokszzsákon vezethetik le minden szívfájdalmukat, majd olyan italkreációkkal koccinthatnak a saját egészségükre, mint a Tinder me vagy a Love Consultant.