Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. május 25. Az év 145. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737601. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén
Infovilág

Dr. Tóth Ágnes személyében új vezérigazgatót nevezett ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). Az egyetem kötelékében mintegy évtized óta dolgozó, frissen megválasztott vezető célja, hogy tovább növelje az egyetem elismertségét a közép-kelet-európai régióban. Az intézmény hosszú távú stratégiájának része a külföldi hallgatók számának lendületes bővítése, amely tavaly már meghaladta a nyolcszázat.

Több mint másfél évtizedes, a felsőoktatáshoz kapcsolódó irányítási, menedzseri tapasztalatokkal rendelkező vezetőt választottak Magyarország legnagyobb magánegyetemének élére. Dr. Tóth Ágnes (a képen) február elején Johan Strömsätertől vette át a Budapesti Metropolitan Egyetem vezetését.

Az új vezérigazgató előzőleg ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettesként, marketing vezetőként, illetve stratégiai tanácsadóként is támogatta az egyetem fejlődését. Személyéhez köthetők olyan intézkedések bevezetése, amelyek 30 százalékkal növelték meg a hallgatói elégedettség szintjét. Doktori tanulmányait a Nyugat-Magyarországi Egyetemen végezte. Diplomáit a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) közgazdaságtanból, valamint a Debreceni Egyetemen (DE) matematika és informatika mesterszakon szerezte.

Dr. Tóth Ágnes továbbra is vezető nemzetközi oktatási intézményként kívánja láttatni az egyetemet a régióban. A frissen kinevezett vezérigazgató irányításával a szervezet − a folyamatos növekedés mellett − a továbbfejlesztett oktatási stratégia megvalósítására összpontosít a jövőben, amellyel a gyorsan változó munkaerő-piaci igényekre kívánnak reagálni. Ebben kulcsszerepet játszik a MyBrand néven meghirdetett, itthon egyedülálló képzési rendszer, amely reális képet ad a hallgatók által elsajátított készségekről.