Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. július 20. Az év 201. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737657. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Beléphet a világ az 5G-korszakba

Beléphet a világ az 5G-korszakba Beléphet a világ az 5G-korszakba
Infovilág

Az Ericsson már idén világszerte megkezdi az 5G-szolgáltatást – jelentette ki Börje Ekholm, a hazánkban is jelen lévő svéd óriás vállalat elnök-vezérigazgatója a barcelonai Mobil-világkongresszuson (MWC 2019) újságírók és elemzők előtt. Leszögezte: az 5G (a mobilhálózatok új nemzedéke) kritikus fontosságú nemzeti infrastruktúra, a mely az új technológia korai átvevői számára látványos előnyöket kínál.

Az Ericsson eddig hivatalosan 10 szolgáltató társasággal kötött és jelentett be 5G-megállapodásokat és 42 szándéknyilatkozatot írt alá. A társaság már máris dolgozik az 5G-hálózatok telepítésén világszerte: az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában és Ausztráliában. Azt ígérte, hogy a jövőben további bejelentésekre lehet számítani.

Az Ericsson ConsumerLab kutatásai és előrejelzései szerint, az okostelefon-használók harmada azonnal vagy legkésőbb fél éven belül olyan szolgáltatóra fog váltani, amely 5G-re áll át. Jelenleg az USA és Ázsia vezet az 5G-fejlesztésekben.

Az 5G kereskedelmi megjelenésének első haszonélvezői a mobil-szélessávot használók lesznek, akik élvezhetik a hatalmas és gazdaságos kapacitásnövekedés előnyeit, új alkalmazásokat használhatnak a kiterjesztett és virtuális valóságban, egyebek mellett játékoknál és sportközvetítéseknél.

Az 5G átalakítja az ipari internet világát is; példaként említhető a mobil-robotika és elektromos, önvezető autók fejlesztésében már folyamatban levő együttműködéseket. Az Ericsson Radio System hardvere már 2015 óta 5G kompatibilis, és 5G NR (New Radio) célra is felhasználható távoli szoftverinstallálással. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson eddig több mint 3 millió 5G kompatibilis rádiót szállított ügyfeleinek világszerte.

Ekholm elnök-vezérigazgató bejelentette: az Ericsson tervei között szerepel az idén 100 esztendős német Kathrein vállalat mobilhálózati antenna és szűrő üzletágának megvásárlása, miáltal látványosan javulhat a társaság pozíciója az aktív és passzív antennák gyártásában.

A TÉMÁHOZ TARTOZIK