Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. május 25. Az év 145. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737601. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Falco emlékétterem nyílt Bécsben

Falco emlékétterem nyílt Bécsben Falco emlékétterem nyílt Bécsben
EuroCommPR*Bécs

Szobor helyett étteremmel állítanak örök emléket Ausztria egyik legnagyobb popsztárjának, Falconak Bécsben. A Schwarzenbergplatzon található lokálban Falco számai szólnak, aranylemezei díszítik a falakat, az étlapon pedig a kedvenc ételei szerepelnek. (Képeinken: a bécsi Falco-étterem © Pollischansky)

Az idén lenne 62 éves Falco (eredei nevén: Johann Hölzel, 1957–1998), akinek a dalai – például a Rock Me Amadeus, a Jeanny vagy a Vienna Calling – egykor heteken át vezették a magyar slágerlistákat is. Az évforduló alkalmából egy bécsi vendéglátós házaspár éttermet nyitott a Schwarzenbergplatzon.

A Falco's leginkább étterem, bár és klub keveréke, ahol minden a világhíres osztrák popsztárról szól. A falakat aranylemezei, fényképei és róla szóló újságcikkek díszítik, a hangszórókból és a kivetítőkön pedig az ő számai hallhatók-láthatók és még a híres, arannyal díszített piros uniformisa is itt lóg. Az étlapon pedig a kedvenc ételei – például bécsi szelet, almás rétes, sonkás tészta – közül válogathatnak a vendégek. Nem hiányzik a kínálatból a whisky sem, ez volt ugyanis Falco egyik kedvenc itala.

A Falco emlékétterem célja, hogy az énekes rajongóinak találkozóhelye legyen, ahol a balesetben fiatalon elhunyt zenész szelleme hatja át a hely hangulatát.