Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. július 20. Az év 201. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737657. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tengerparti bár nyílt Bécsben

Tengerparti bár nyílt Bécsben
EuroCommPR*Bécs

Alig köszöntött be a várva várt tavasz, Bécsben máris elkezdődött a teraszidény. A sörözők és kávéházak megnyitották kerthelyiségeiket, a Duna-csatorna (Donaukanal) partján pedig már nyugágyakkal és napozószékekkel várják a kávézni, koktélozni vágyókat. (Nyitó kép: Strandbar Hermann © WienTourismus/Christian Stemper)

A bécsi Donaukanal tengerpartot idéző bárjai nem vártak sokáig a jó időre. A Tel Aviv Beach nevű hely már április elsején megnyitotta teraszát, a Strandbar Hermann napozóágyait pedig mától foglalhatják el a napimádó osztrákok. De nemcsak a Donaukanal mellett süppeszthetik homokba a lábukat a bécsiek, április 25-től a belvárost is nyáriasítják. A Heumarkt környékén már a 13. alkalommal nyitják meg a Sand in the City területét, ahol az idén már két strandröplabda-pályán játszhatnak a sport szerelmesei.

Április 1-jével a kerthelyiségekben is elkezdődött a szezon: az osztrák fővárosban összesen 3500 terasz – bécsies néven Schanigarten – várja a vendégeket. A kávékultúrájukról híres osztrákok nemcsak a klasszikus kávéházakban szeretik elfogyasztani kedvenc italukat, tavasztól szívesen üldögélnek a kávéházi teraszokon egy csésze fekete mellett.

A képen: Schanigarten © Eurocomm-PR/Mario Lang