Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. május 24. Az év 144. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737600. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megkóstolható Ausztria

Megkóstolható Ausztria
EuroCommPR*Bécs

Három napon át az osztrák tartományok legfinomabb specialitásaiban tobzódhat, aki 2019. május 10-12. között ellátogat Bécsbe, a Genuss-Festivalra. Fadézsában érlelt fehér szalonna, champagne-rozskenyér, szőlőhegyi barack-mousse, bécsi kisipari sörök és minden, mi szem-szájnak ingere. (Nyitó képünk: Ínyencfesztivál a bécsi Stadtparkban © Kulinarisches Erbe Österreich / Rita Newmann)

Turistáknak, családoknak, ínyenceknek és szakértőknek egyaránt szól a bécsi ínyencfesztivál (Genuss-Festival), amelyet 12. alkalommal rendez meg a Kuratorium Kulinarisches Erbe Österreich és a Stadt Wien Marketing.

Az Ausztria kulináris kínálatát felvonultató háromnapos rendezvényen összesen 190 manufaktúra és osztrák termelő mutatkozik be a bécsi Stadtparkban. Az elegáns sátraknál és rusztikus standoknál olyan finomságok várják az érdeklődőket mint a fadézsában érlelt fehér szalonna az Innviertelből, a champagne-rozsból készült kenyér a Waldviertelből, a pinzgaui magashegyi legelőkről származó fűszernövényes sajt vagy a stájer szőlőhegyi barack-mousse. De nem csupán étel-, hanem italfronton is hasonló különlegességek várják azokat, akik meg akarják kóstolni Ausztriát: bécsi kisipari sörök, pezsgők vagy a tiroli tarlórépából készült pálinka, a Wildschönauer Krautinger...

Az Ínyencfesztivál alkalmával külön díjjal jutalmazzák azokat a kiállítókat, akik nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, hanem aktívan tesznek is érte, és odafigyelnek arra, milyen hatással van a termelői tevékenységük a környezetre.