Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. június 19. Az év 170. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737626. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mindjárt itt a gyermeknap! – újdonságok sokasága a pesti Városligetben

Mindjárt itt a gyermeknap! – újdonságok sokasága a pesti Városligetben Mindjárt itt a gyermeknap! – újdonságok sokasága a pesti Városligetben
(Tudósítónktól)

Az immár hagyományos – az idén 29. alkalommal sorra kerülő – és igen népszerű gyermeknapi programsokaságra tavaly kereken 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a pesti Városligetbe. A szervezőknek, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és Budapest Főváros Önkormányzatának főcélja, hogy sok tízezer hátrányos helyzetű gyermeknek és családjának kínáljon színvonalas, kulturált, ingyenes műsorfolyamot. Íme, ízelítő programkínálatból:

A Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 25–26-án, szombaton és vasárnap, 10–18 óra között.

Fellép a Budapesti Operettszínház, Mikola Péter, a New Dance World, az Angel Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Madách Táncművészeti Iskola, a Thália Tanoda, a FittMóka családi zenés torna, a Holle Anyó Színház, a Réparetekmogyoró Társulat és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

Nemzetek Utcája, május 26., vasárnap, 10–18 óra között.

A programon számos diplomáciai képviselet, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A kínálat az idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nemzetek Utcája Színpadán.

Nemzetek Utcája Színpada, május 26., vasárnap, 10–16 óra között. 

Keleti és orosz tánc- és néptáncbemutató, indiai zenés, táncos előadások és latin dalok.

Gyermeknapi Sportsziget, május 26., vasárnap, 10–17 óra között.

Sportbemutatók, sportolási lehetőség, találkozás olimpikonokkal, bajnokokkal, értékes nyeremények, sok-sok meglepetés! (Golf, asztalitenisz, dzsúdó, birkózás, öttusa, vívás, kosárlabda, kajak-kenu, kézilabda, ökölvívás, horgászás, kick-box, sakk.)

A biztonságos internet sátra, május 25–26., szombat–vasárnap, 10–18,30 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és fejtörőjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.

A Biztonságos Internet Sátor programjait a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, az Abacusan Stúdió, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Budapesti Rendőr-főkapityányság, a Gyermekek Szövetsége, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Mobil OFF, Élmény ON mozgalom, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Telenor Magyarország, a Tudatos Ifjúságért Alapítvány, az UPC Magyarország és a WITSEC (az IT-biztonság területén dolgozó nők szövetsége) támogatja.

Lovasterápia-bemutató, május 26., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három lovasterápia-bemutatót tartanak, 11, 14 és 16 órai kezdettel.

OTP Bank Kalandpark, május 26., vasárnap 10–18 óra között: az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket.

OTP Bank gyermeknapi focikupa, május 25–26. Focibajnokság általános iskolások részére.

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank fogászati szűrőbuszában, május 25–26., 10–18,30 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja, május 25–26., szombat–vasárnap, 10–17 óra között. A szűrőállomáson nőgyógyászati szaktanácsadást és tájékoztatást adnak a szolgálat önkéntes orvosai.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18–60 év közötti önkéntest, május 25–26-án 11–16 óra között a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Tanulja meg az elsősegélynyújtás alapjait az ifjúsági aktivisták segítségével. Mindkét napon ki lehet próbálni az elsősegélynyújtást is, a kisgyermekeket pedig kreatív foglalkozással is várják.

Mercedes MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 25–26, szombat–vasárnap. Az idén a gyermekek ismét találkozhatnak a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, amely játékos formában hívja fel a 4–10 évesek figyelmét a biztonságos közlekedésre, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek.

A MobileKids sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyerekeket.

A még részletesebb program május 20-án jelentik meg a www.gyermekmento.hu weboldalon.