Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. július 23. Az év 204. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737660. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Balatonfüred a legdrágább vízparti település

Balatonfüred a legdrágább vízparti település
(Tudósítónktól)

A Balaton-parti településeken a fővárosihoz hasonló ingatlanárakat találhatunk – derül ki a Duna House lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójából. A használt lakások négyzetméterára egyes településeken már meghaladta az 500 ezer forintot, a 400 000 Ft/m2 pedig már átlagosnak tekinthető. A Velencei-tó mentén egy év alatt mintegy ötödével nőttek az árak. (Nyitó képünk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu)

A balatoni települések közül kiemelkedik Balatonfüred, ahol a használt ingatlanok mellett az újlakás piac is szerfölött élénk. A régi építésű otthonok, nyaralók négyzetméterára ötödével nőtt egy év alatt, így már 511 ezer forintos átlagról beszélhetünk, új építésű esetén még ennél is magasabb összeggel érdemes kalkulálni. A közvetlen vízparti létesítmények négyzetméterára meghaladja az egymillió forintot.

Az áremelkedés a legszembetűnőbb Fonyódon és Keszthelyen: mindkét településen több mint felével drágultak az ingatlanok. Fonyódon 350, Keszthelyen 317 ezer forintos átlagot mértek ingatlanforgalmazók a múlt egy év adatai alapján. Balatonfüreden az átlagos ingatlan-eladási ár 41,5, a többi településen 20-25 millió forint között mozog.

A Velencei-tó környékén a legdrágább településnek Gárdony bizonyult, miután az sok új lakás, nyaraló épült ott az utóbbi egy évben. Valamivel olcsóbban, 300–400 ezer forintos négyzetméteráron vásárolható lakás, ház Velencén és Kápolnásnyéken. A tó melletti ingatlanok átlagos eladási ára 22 millió forint, és inkább a nem túl nagy ingatlanok a kelendők a településeken.

Címkék