Az augusztusi borünnepek után szeptemberben a szüreté a főszerep – a többi között Badacsonyban, Tihanyban, Buzsákon, Zalakaroson nyílik lehetőség arra, hogy bekapcsolódjunk a szüreti munkálatokba és mulatságokba, de különleges ízélményt ígér a lengyeltóti diófeszivál, vagy éppen a keszthelyi burgonyafesztivál is. Októberben folytatódnak a nem mindennapi ízek és ételköltemények apropóján szervezett gasztrofesztiválok: a leghíresebb közülük a siófoki Tojásfesztivál és a szigligeti Süllőfesztivál.
Ennek megfelelően a nyárutón, valamint ősszel a Balatoni RMI marketingtervével összhangban az utószezoni ajánlatok mellett a bor és gasztronómiai ünnepek, valamint az aktív és a wellness-lehetőségek kerülnek a kommunikáció középpontjába a „Balaton – LaktaTó” elnevezésű kampányban. Bátran ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni a balatoni ízeket – hol máshol, mint az igen nívós balatoni éttermekben.
A Balaton-régió turisztikai kínálatáról további információ az RMI honlapján.