Bohócdoktorok számítógépekkel lepték meg Szegeden a pszichiátriai klinikát

Jó ideje együttműködik a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika a Mátrix Közhasznú Alapítvány bohócdoktor támogatóprogramjával. Ennek részeként az alapítvány bohócdoktorai most négy laptoppal segítették, hogy a pszichiátriai betegek foglalkoztatása még eredményesebb, sokszínűbb lehessen. A laptopok nemsokára más adományokkal is kiegészülnek.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: egyre több segítségkérés érkezik a bohócdoktor-programhoz, nem csupán gyermekkórházaktól és nem csak a bohócdoktor élményekért. Sajnos, egyre több program szól a napi betevő vagy a közvetett módon létfenntartás biztosításáról is.

A hordozható számítógépek a Számítógépálom segítő program révén jutottak a kórházba. Az alapítványhoz érkező segítők, támogatók, felajánlók, önkéntes résztvevők szerencsére hatékonyak, és együtt sikeresek. A pszichiátriai betegeket ellátó új épületbe további támogatásokat visz a szervezet: játékos eszközöket, szobanövényeket, napi dolgokhoz egyéb használati tárgyakat – mondta el a szervezet vezetője.

Aki részt venne gyerekeket, családokat, közösségeket, társadalmat segítő jótékonyságban, az itt jelentkezhet
önkéntes segítőnek.