Budai Gyula és Németh Szilárd saját testével és eszével védte meg Orbán Gáspárt

Úgy kezdődött, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke visszaütött. Vagyis nem teljesen úgy, mert azzal indult a történet, hogy kiderült: Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként egy méregdrága katonai kiképzésen vett részt a brit Royal Military Academy kilenc hónapos kurzusán. Harminchétmillió forintjába került ez a kis kiruccanás a magyar adófizetőknek, de nem kell sajnálni ezt a pénzt, Orbán Gáspárnak bizonyára megérte.

Ezt a kiváltságot nehezményezték ellenzéki politikusok, köztük Fekete-Győr András. Miért épp a miniszterelnök fia kapta ezt a lehetőséget? Nem sokáig váratott magára a kormánypárti válasz, szinte azonnal jött a dörgedelem: a baloldali ellenzék támadja a magyar honvédséget.
Hülyének néznek minket ezek a derék urak, ráadásul olyan színvonaltalanul és alpári módon, amelyet már a pártállam is csak a hatvanas évek végéig engedett meg magának. Akkor volt divat, hogy olyan dolgokat cáfoltak a hivatalos közleményekben, amelyekről előtte nem adtak hírt. A polgár meg csak kapkodta a fejét, és megpróbálta visszafejteni, hogy milyen disznóság történt már megint, amit el akarnak titkolni előle. (Azért azt tegyük hozzá, hogy a hetvenes évektől már szégyellték az ilyesmit az akkori elvtársak, és csak ritkán fordult elő az, amit mostanában Orbán Viktor kormánya kommunikációnak nevez.)
Mindenesetre a NER két „erős” embere, Budai Gyula és Németh Szilárd haladéktalanul szolgálatba helyezte magát, és a maga bumfordi módján rárepült Fekete-Győr felvetésére. Németh Szilárd, a Fidesz nagy nyilvánosság előtt elkövetett birkafej-evésben vitézkedő alelnöke azt ajánlotta Fekete-Győrnek, hogy a honvédség ekézése helyett „sok-sok magyar fiatal nyomdokaiba lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt.”
Budai Gyula sem akart lemaradni a versengésben. „Nagy tételben fogadok bárkivel és bármikor, hogy Fegyőr Bandi nem csinálná végig azt a háromhetes katonai alapkiképzést, amit jómaga (ki?), és sok ezer katona végigcsinált.”
A történet itt újabb fordulatot vett. Fekete-Győr viszontválaszában kifejtette: nem érti, hogy jön ide a katonai alapkiképzés, ő egy konkrét, sokakat irritáló ügyben szólalt meg. „Végtelenül jól szórakozom ugyanis azon – írja a Momentum elnöke –, hogy olyan emberek döngetik a mellüket fene nagy férfiasságukban, akik harminc métert nem tudnak egyben lefutni. Tessék velem jönni valamelyik nap egy szigetkörre. Áll az alku, Szilárd, Gyula? Csak keményen!”
Még erre is volt válasza Budai Gyulának. „Te, András! A szigetkörnek mi köze van a katonai alapkiképzéshez? Megint nem néztél utána! Én, személy szerint a lovassport világában érzem magam otthon, mint a Magyar Lovas Szövetség olimpiai felkészülést koordináló bizottságának elnöke. Az én ajánlatom, ha versenyezni, vagy erőt összemérni szeretnél, egy kettes fogathajtó verseny. Tudod, András, amikor szlalomozni kell a selybák között, miközben a lovak mennek ezerrel, hogy te is értsd, hogy miről beszélek. Akkor hajrá!”
Valljuk be, nem sejtettük hősünkről, hogy ő a Magyar Lovas Szövetség olimpiai felkészülést koordináló bizottságának elnöke. Így már mindjárt más a leányzó fekvése. Ha Fekete-Győr tudja ezt, bizonyára ő is kétszer meggondolja, hogy bajuszt akasszon a nemzetnek eme nagy formátumú politikusával.
Itt jegyeznénk meg, hogy ez a Budai Gyula ugyanaz a Budai Gyula, akiről a HVG 2005-ben a következőket volt kénytelen feljegyezni.: „Színlelt szerződések sorát ellenjegyezte Budai Gyula ügyvédként, még 2003-ban – írja az atv.hu a becsapott földtulajdonosok állítása alapján. A portálon részletesen leírnak egy esetet, amikor egy vállalkozó több, Tököl környéki gazdával kötött csereszerződést – így megakadályozhatják, hogy valaki elővásárlási jogával éljen – földjük megszerzésére. A területet egy ismerőse nevére kellett íratni. Egy négyhektáros földért például egy antik állóórát, egy csaknem egy hektáros területet pedig egy előszobafalra és egy cipős szekrényre cseréltek. Legalábbis a szerződés szerint.
A valóságos, 130 milliós vételárból azonban egy fillért sem láttak – sőt, állították egybehangzóan a kárvallott idős emberek –, a csereszerződésekben megnevezett kacatokat sem látták soha.
Az atv.hu birtokába került dokumentumok szerint mind a négy szerződést dr. Budai Gyula ügyvéd ellenjegyezte.”
Mindez csak azért érdemel említést, hogy tudjuk, a fogathajtó úr milyen morális magasságokból papol, osztja az észt, oktat ki másokat. Erkölcsről, polgári erényekről, hazaszeretetről, vagy bármi másról, ami éppen adódik.
Amúgy meg felhívnánk Orbán Gáspár ösztöndíja védelmezőinek a figyelmét, hogy számtalan olyan sportág van, amelyet még nem említettek.

Lehet versenyezni például bokacsattogtatásban, vagy helyben futásban, de jó szívvel ajánlható a szemforgatás, vagy, teszem azt, a múltba révedéssel elegy hátrafelé nyilazás.