Elkészült a 350 milliomodik termék a Bosch miskolci gyárában

Legördült a gyártósorról a 350 000 000. termék a Bosch miskolci autóipari gyárában, ahol az elektromotoroktól kezdve a menetstabilizátoron át az eBike-hajtásokig gyártanak komponenseket hagyományos, hibrid és elektromos autókba, valamint kerékpárokba. A gyár húsz éve kezdte meg működését; 2700 dolgozójával az északkelet-magyarországi régió egyik nagy foglalkoztatója; a beszállítói láncon keresztül további mintegy száz helyi vállalkozásnak ad munkát, az ott dolgozóknak megélhetést.

A múlt húsz évben fokozatos növekedtünk és váltunk a térség egyik meghatározó vállalatává. Ez csak egy elkötelezett, szakértő csapattal lehetséges – mondta Roland Ahl, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója. – Folyamatosan bővítettük a gyártást, valamint az alkatrészek fejlesztésébe is bekapcsolódtunk, hogy mindig a legmodernebb technológiákat adjuk járműgyártó partnereinknek. – tette hozzá a vezető.

A vállalat Miskolc városával a kezdetektől hatékony, partnerségen alapuló együttműködést alakított ki. Az infrastruktúra fejlesztésén túl felelős nagyvállalatként a miskolci autóipari Bosch célja a helyi közösségekkel való szoros együttműködés, hogy az ott élők munkájának és hétköznapjainak szempontjából a város még jobban élhető hely legyen. A vállalat a foglalkoztatáson túl oktatási, nevelési és szociális területen is együttműködik az önkormányzattal és a térség intézményeivel. Több mint tíz éve vesz részt a duális képzésben, három miskolci szakiskolával közösen ad gyakorlati képzést középiskolásoknak.

A Miskolci Egyetem stratégiai partnere, részt vállal közös kutatási és fejlesztési munkákban, a felsőfokú duális képzésben, gyakornoki programok működtetésében. A Bosch bölcsödét, óvodát és általános iskolát is támogat, valamint egészségügyi és kulturális programokkal is segíti a várost.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Miskolcon gyártott autóipari alkatrészeket nagy autóipari vállalatoknak szállítja világszerte. Elektromotorok, önindítók, keringető szivattyúk, hűtőventillátorok, generátorok, ablaktörlőmotorok, valamint klímaberendezések adták a gyár termékkínálatát az elmúlt két évtizedben.

Új nemzedékű termékei – a fékrásegítő motor, a menetstabilizátor – a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. Emellett kutat, fejleszt és tesztel, hogy a termékei ne csak a jelen, hanem a jövő követelményeinek is megfeleljenek.

Az autóipari komponensek mellett a gyár fontos terméke az eBike-hajtás, az intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motor. Nemcsak a hajtás készül Miskolcon, hanem ott csomagolják a teljes eBike-rendszert – a meghajtási egységen, a kijelzőn, az akkumulátoron túl a kábeleket és minden elektromos meghajtáshoz szükséges felszerelést – és onnan szállítják a világ minden pontjára.