Áraival új mobilvilágot kínál a DIGI

Fiatal kora ellenére, köszönhetően a különféle tarifacsomagoknak és további funkcióknak, mint például a havi előfizetési díj, a roaming-szolgáltatás vagy az adatforgalom-kalkulátor, a DIGI saját mobilmárkája nagy utat tett meg előfizetőinek kényelmének szolgálatában a legutóbbi másfél évben.

A DIGI 2019 májusában kezdte meg mobiltelefon-szolgáltatását; azóta a „bedigizett” települések száma jó 650-re nőtt. A vállalat első lakossági tarifacsomagjai – a DIGIMobil PLUSZ, DIGIMobil MAX és a Junior opció – 2021. január 1-től már elérhetők nem csupán a DIGI-, hanem az Invitel-ügyfelek számára is.

A DIGIMobil szolgáltatásról vázlatosan itt is olvashatnak, a részletekért azonban célszerű a társaság honlapjának és ügyfélszolgálati helyeinek a fölkeresése. Tehát: mindenekelőtt a kispénzűek, diákok számára lehet előnyös a mindössze egy ezresért váltható DigiMobil Plusz, ami a többi között 15 GB belföldi mobilinternetet, 200 perc belföldi és EU-országokban felhasználható lebeszélhetőséget kínál. Nagy előnye, hogy a 200 perc utáni hívásperceket mindössze négy forintért kínálja a társaság.

Ami a Digi tarifáit illeti, minden bizonnyal nagy verseny fog kialakulni a hazánkban már sok év óta jelen lévő másik három társasággal. A DigiMobil Max is ugyanannyiba kerül, mint elődje, viszont 30 gigabájtnyi adatot is kínál, viszont a hívásokért fizetni kell. Érdemes megnézni, hogy mennyit.

Egyébként mindkét mobilcsomag mellé Junior opció is kérhető – itthon eddig még nem tapasztalt előfizetői díjért.

Miként a szerkesztőségünköz eljuttatott Digi-tájékoztatóból kiderül, a lakossági tarifacsomagok forgalmi díjjal nem járó hívásfunkcióval egészülnek ki belföldi, Digi- és Invitel-vezetékes, valamint DigiMobil irányba, ha a hívást VoWifin (Voice over Wifi – Wifin keresztül történő hanghívás) kezdeményezik. A VoWifi technológiáról itt tájékozódhatnak olvasóink.

Jó tudni, hogy a tarifacsomagok részeként a roaming-szolgáltatás kedvező feltételeket kínál a mobil hang- és adatfelhasználáshoz az Európai Unió minden tagállamában. Az EU-roaming csomagban az ugyanabba a zónába tartozó ország irányába, csakúgy, mint a magyarországi Digi-hálózatba, vagy bármely más magyar hálózat irányába indított hívás díja perceként nem éri el a DigiMobil Plusz, illetve Max tarifájának a kétszeresét; a fogadott hívások viszont a kezdeményezetteknek mindössze a fele.

Hasznos szolgáltatásként kínálja a társasága havi számlázási ciklustól független mobil-adatforgalom és hanghívás-egyenleg ellenőrzését az ügyfélkapu webes felületén. Az ügyfélkapu természetesen még számos egyéb kényelmi lehetőséget is kínál, érdemes megnézni.