Diákoknak való az Acer TravelMate Spin B3 laptopja

Az Acer bemutatta az oktatáshoz-tanuláshoz tervezett TravelMate Spin B3 (TMB311R-32) jelű, alakítható laptopját. Az érintőképernyős eszköz tartozéka a full HD webkamera és villámgyors Intel WiFi 6, ami nagy előny a távoktatásban is. Az eszközt elsőrendű védelemmel látták el, továbbá különösen ellenálló az esetleges fizikai megpróbáltatásoknak.

Az Acer TravelMate Spin B3 a legújabb Intel Pentium Silver processzorokkal működik – akár 12 óra hosszat is akkumulátorról, hogy a diákoknak ne kelljen tölteniük oktatás közben. Különlegessége a többi között, hogy a mechanikusan lehorgonyzott billentyűk növelik a laptop masszív jellegét: mindegyik billentyűt parányi műanyag szárnyakkal látták el, segítenek megvédeni a billentyűzetet nagy igénybevétel esetén.

Tervezői még arra is ügyeltek, hogy az otthon tanuló diákok munka közben falatozhatnak vagy megihatnak egy pohár vizet, a gépet vízelvezetővel látták el, így védvén a fröccsenő folyadéktól. Természetesen az érintőpad is nedvességálló.

Az Acer TravelMate Spin B3 érintőképernyője antimikrobiális Corning Gorilla Glass üveg réteg borítja, amelyet a kellemetlen szagokat és a foltokat okozó mikroorganizmusok szaporodásának csökkentésére fejlesztettek ki. Emellett a billentyűzeten, az érintőpadon és a tenyértámasz felületén található ezüstionos antimikrobiális hatóanyag a baktériumok széles körével szemben folyamatosan ellenáll.

Az Acer TravelMate Spin B3 alakítható: a hallgatók/diákok kijelző módban mutathatják meg munkájukat másoknak. A készülék sátor üzemmódba is helyezhető, amelyben a billentyűzet megtámasztja és kiegyensúlyozza a kijelzőt, általa az asztalon hely takarítható meg videók nézése vagy online előadásokon való részvétel közben. Az opcionális Wacom AES toll és az 5 MP-s HDR elülső kamera még sokoldalúbbá teszi a gépet.

Számos csatlakozásra is alkalmassá tették a készüléket. Az Intel WiFi 6 villámgyors vezeték nélküli kapcsolatot kínál, a 2×2 MU-MIMO a kapcsolódást segíti. Az opcionális 4G LTE-kapcsolat extra sávszélességgel még a Wi-Fi tartományon kívül is tartható a kapcsolat munka, tanulás közben.

A készülék teljes funkciójú USB 3.2 Gen 1 Type-C csatlakozója a gyors adatátvitelt szolgálja, az RJ45 port az Ethernethez való közvetlen csatlakozást kínálja, a HDMI-port a külső kijelzők csatlakozásra szolgál.

Az Acer TravelMate Spin B3 (TMB311R-32) először (áprilisban) Észak-Amerikában jelenik meg, 330 dollárért adják; ugyancsak a második negyedévben nálunk is kapható lesz 409 eurós alapáron.