Drótszamárhoz Explova X5: kerékpár-komputer képrögzítővel

Megtervezői az Xplova X5-öt széles látószögű kamerával látták el, hogy használói megörökíthessék bicikliút izgalmas, érdekes pillanatait. Programja intelligens algoritmusa révén a felvételek készülhetnek a sebességtől, a szívritmustól, a GPS-koordinátáktól függően, és felvehetők érdekes pontok is – automatikusan vagy tetszés szerint kézi vezérléssel. Akár nyolc jelenet is összeállítható egyetlen videóvá, és egyszerűen feltölthető a világháló különféle médiacsatornáira. A kiváló minőségű videók felbontása 720p, megtekintésük még napfényben is élvezhető.

Az Xplova X5 szoftverének része a Smart Sign Guidance, amely szinkronizálja és eltárolja a kerékpáros kedvenc útvonalait az Xplova.com-on, segítendő a részletes útvonal megtervezését fontos pontok érintésével. A biciklikomputer használói letölthetnek híres kerékpár-útvonalat is.

Az X5 műszerfala (dashboard) figyelemmel kíséri a kerékpáros teljesítményét. A parányi komputerrel ugyanis mérhető a jármű sebessége, használójának szívritmusa stb. A felhőből letölthető grafikonokkal összehasonlíthatóvá válik a teljesítmény, a sebességek, a biciklizés időtartamai. A készülék lehetőséget kínál a valós idejű GPS-nyomkövetésre, ami hasznos lehet, ha a csoportosan biciklizők leszakadnak társaiktól, vagy kitérőt tesznek.