Elkezdődött az okos robotok kora – a Viber is a mesterséges intelligenciát kínálja

A Viber AI Chat & Create chatbotja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kérdéseket tegyenek fel és képeket tervezzenek közvetlenül az alkalmazáson keresztül, a DALL-E és a Davinci mesterséges intelligencia technológiák támogatásával.

A Rakuten Viber, az üzenetküldés és a hangalapú kommunikáció vezető cége útnak indította az AI Chat & Create chatbotot, ami egyszerű hozzáférést kínál a mesterséges intelligencia alapján működő szöveg- és képgenerátorokhoz. A mesterséges intelligencia fejlett modelljei, a DALL-E és a Davinci integrálásával a Viber-alkalmazás mostantól lehetővé teszi használóinak, hogy bármilyen kérdést intézzenek a chatbothoz, vagy egyedi képek tervezésével tegyék próbára a kreativitását.

Ahhoz, hogy a legújabb mesterséges intelligencia-eszközöket használhassák, általában új fiókot kell létrehozniuk minden egyes MI-alapú szolgáltatás kipróbálásához. Előfordulhat, hogy műszaki ismeretekkel kell rendelkezniük a termék működéséről. Az MI iránti érdeklődés növekedésével a Viber célja, hogy a használók számára elérhetővé és könnyen alkalmazhatóvá tegye a mesterséges intelligenciát.

A Viber felhasználói felületként működik a komplex technológia és a használója között, lehetővé téve, hogy mindenki részt vehessen a szórakozásban anélkül, hogy külön hozzáférést kelljen létrehoznia az e-mail fiókhoz, vagy profilokat minden egyes szolgáltatáshoz. A használók könnyen átválthatnak a barátokkal csevegésről a robot használatára, az alkotásaik megosztására, vagy egy kérdés megválaszolására.

A chatbotnak máris 6000-nél több feliratkozója és jó negyedmillió nézője van, a követők tábora pedig folyamatosan növekszik. Ha a használó nem tudja, miként tanulmányozza-használja a chatbot lehetőségeit, elég rákattintani az „Inspire Me” gombra, hogy a chatbot bemutathassa önnön képességeit.

Az AI Chat & Create chatbotot a Viber alkalmazás chat funkciójában vagy a Viber felfedező oldalán keresve lehet megtalálni. Onnan a használók már feliratkozhatnak a chatbotra, és korlátlan hozzáférést kapnak a mesterségesintelligencia-technológiához közvetlenül a kezükben. Érdemes kipróbálni: https://vb.me/8ab600.