Megelőzéssel válaszol a Fujitsu a kibertámadásokra

Biztonsági szolgáltatásival a Fujitsu megvédi ügyfelei erőforrásait, folyamatos rendszerfigyeléssel igyekszik meggátolni az online fenyegetések és támadások minden formáját, és őrködik ügyfelei zavartalan működése felett.

A hazánkban is jelen lévő japán Fujitsu cég már ma is kínál ügyfeleinek biztonsági szolgáltatásokat a Nagy-Britanniában, Német-, Finn- és Spanyolországban működő biztonsági központjaiból (Security Operation Center, SOC). A világméretű kiber-biztonsági kínálat mostani bővítésének részeként a vállalat a jelenleg csak Japánban elérhető biztonsági megoldások széles körét kívánja bevezetni az EMEIA-piacon, az Egyesült Királyságban és a Németországban működő operatív biztonsági központjait pedig kiber-fenyegetésekre szakosodott központokká (Advanced Cyber Threat Center) fejleszti.

Az adatközpontok fizikai biztonságát növelő, nemrég bevezetett SURIENT-megoldásai választékát is bővíteni kívánja a Fujitsu az EMEIA-régióban. Az első ilyen megoldás, a SURIENT MRS már meg is jelent a cég kínálatában. A biztonságos menedzselt rackmegoldás lényege: a Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosítási technológiája segítségével nyújt védelmet, és naplózza a kényes, titkos vagy üzleti szempontból kritikus folyamatokat futtató, zárt rackek hozzáférési műveleteit az adatközpontban.