Megnyitott Budapest első fűszerbárja

Teák, sajtkészítmények, magvak, aszalványok, „mindenmentes” finomságok és ostyák alkotják egy új belvárosi hely kínálatának lényegét. Minden tekintetben egyedit álmodott és valósított meg a fiatal tulajdonos hölgy, aki nemcsak a fűszerek ízes világát ismeri, de enteriőr-tervező is. Ez meg is látszik a kiváló ízléssel berendezett helyen, ahol persze kávék, teák, saláták is kaphatók.

A hely különlegessége a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostya, amely jól illik a különféle mártogatósokhoz. A fűszerolajok mellett a legizgalmasabbak a másutt föl nem lelhető szörpök, meg a friss zöld fűszernövényekkel kombinált enyhén alkoholos koktélok.

Akinek van ideje, belelapozhat a helyszínen kínált szakirodalomba is, miközben a gyermeke játszik a babasarokban. Az egyelőre egyedülálló „intézmény” kitalálóinak célja, hogy gyógynövényes tájékoztató központtá lépjenek elő. A hazai alapanyagokat kis vidéki termelőktől szerzik be.

Horváth Rita, a herBar megálmodója és üzletvezetője munkatársunknak elmondta: hosszú távú célja a cselekvő részvétel egy olyan gyógynövényes kezdeményezésben, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára. Külföldön szép példákat látni e két korosztály igényeinek, kívánságainak a kielégítésére, itthon is szükség lenne rá.