Netezz biztonságosan, és légy az internet ásza!

A gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását tűzte ki célul az európai Safer Internet Programban (SIP) tudatosság-növelő központként, forródrótként (hotline) és konzorciumvezetőként működő Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Szeretné elérni, hogy hazánkban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja, hogy felhívja a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és egyúttal segítsen is.

A szervezet forró drótot működtet, ahol az internet-használók bejelenthetik a káros és illegális tartalmakat.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a biztonságos internet program most közösen pályázatot hirdet az általános iskolák tanulói, valamint középiskolások számára, hogy ők legyenek az “internet ászai”. Felszólítja a gyerekeket, fiatalokat, hogy készítsenek barátaiknak meggyőző, legföljebb háromperces videót arról, hogy miért legyenek ők is az internet hősei. A címet viszonylag könnyen megszerezhetik, ha megosztás előtt mérlegelnek, nem hiszik el a hamis híreket, felszólításoka, megóvják a titkaikat. Fontos: ha kétségeik támadnak, akkor nem hallgatják őket.

A videók december 15-ig beküldhetők a sip_palyazat@gyermekmento.hu e-mail címre. A kisfilmek egyénileg és csoportban is elkészíthetők. A legjobb alkotások – a zsűri döntése után – 50, 40, 30 ezer forint jutalomban részesülnek. A negyedik–hetedik helyezettek jutalma 10-10 ezer forint. A legjobb pályamunkákat és az elkészült közös kisfilmet később a Safer Internet Program felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal használják, terjesztik – a szerzői jog szabályai szerint. További tájékoztatás a sip_palyazat@gyermekmento.hu e-mailcímen és a 06 70 708 05 74 telefonon.