Nő lett az év nőgyógyásza

A nők számára fontos, hogy olyan nőgyógyászt találjanak, aki szakmailag és emberileg egyaránt elismert, megbízhatóan végzi munkáját. A legmegfelelőbbek megtalálásában kíván segíteni a női egészséggel foglalkozó femiramis.hu portál. (A nyitó kép forrása: dr. wienstroeer.)

A pályázatra az idén országosan 75 szakorvost neveztek, és bár a magyarországi nőgyógyászok igen nagy többsége férfi, a szavazás nyertese ezúttal egy nő lett.

Az Adexilis Hungary Kft. támogatásával „Az év nőgyógyásza” díjat 2018-ban alapították és először tavaly adták át, ekként az idén második alkalommal hirdettek győztest. A jelölés tavaly novembertől az idén februárig tartott. A páciensek egy rövid történettel nevezhették kedvenc nőgyógyászukat, és ezt követően zajlott a Facebook, illetve LinkedIn profillal történő közönségszavazás, amit április 5-én zártak le. A pályázatra 75 szakorvost jelöltek az ország különböző pontjairól. A jelöltek 90 százaléka – megfelelően a magyar nőgyógyászok nemek közötti megoszlásának – férfi volt.

Az idei szavazás nyertese dr. Csibi Noémi, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakorvosa (a képen). Szakterülete az endometriózis kezelése és a minimál invazív sebészet. A nyertes elmondása szerint ez egyrészről az életminőség javításról, más részről pedig a gyermekvállalási képesség eléréséről szól, mivel az endometriózis a női meddőség leggyakoribb oka.

A nyertes díját dr. Virágh Gabriella, az Adexilis Hungary Kft. szakértő orvosa adta át.