Nyergesék irányíthatják Simicska Lajos üzleti érdekeltséget

A Gazdasági Versenyhivatal tudomásul vette dr. Nyerges Zsolt irányításszerzését dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló üzleti érdekeltségei felett – tudatta szerkesztőségünkkel a GVH. (Nyitó képünk forrása: 24.hu)

A dr. Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két, sporttevékenységet végző társaság is. A dr. Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különféle piacain vannak jelen.

A Versenyhivatal az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel a hivatal vonatkozó közleménye alapján.

A felek – élve a versenytörvényben biztosított lehetőséggel – előzetes egyeztetést kezdeményeztek a GVH-val. A bejelentés benyújtását megelőző előzetes egyeztetés után benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel. A GVH ezért hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentő számára.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: B/553/2018.