Régi zenei napok: udvari muzsika és barokk vártörténeti séta

Harmincnegyedik alkalommal az idén csendülnek fel eredeti hangzással komolyzenei művek a régi zenei napokon. A fesztivált az idén is Vácott rendezik június 30. és július 7. között. A Filharmónia Magyarország kiemelt feladatának tartja, hogy a részvevők hiteles formában élvezhessék a komolyzenei műveket, tehát úgy, ahogy azok a zeneszerző korában megszólalhattak. (Régi mandolin, fotó: Pinterest)

A fesztivál kivételes programkínálatában szerepelnek a magyar és külföldi, régizenét tanulmányozó professzorok és a mesterkurzusok hallgatóinak különleges és megismételhetetlen koncertjei is.

A régizene ikonikus alakjai mellett a zenetörténeti korszakhoz illeszkedő izgalmas családi programok is várják az érdeklődőket. Június 30-án a Budai Várban (Magyar Nemzeti Galéria, Budapesti Történeti Múzeum, Budavári Evangélikus Templom) mini koncertek a Magyar Nemzeti Galéria barokk kiállításán, udvari zene és barokk várostörténeti séta a Budapesti Történeti Múzeumtól a budavári evangélikus templomig, ahol zenés, interaktív orgonabemutató várja a kicsiket és nagyokat a templom nemrégiben felújított barokk orgonáján.

Július 7-én a váci belvárosban és a Duna-parton Bogárdi Aliz tart meseórát füleléssel, dalolással, mondókázással, zenekarosdival, tánccal. Aznap délután izgalmas, zenés várostörténeti sétán és vetélkedőn vehetnek részt a vállalkozó szellemű családok; a feledhetetlen élményen túl értékes nyeremények is gazdára találnak. Megismerkedhetnek az érdeklődők a hangszerek királynője, az orgona csodálatos világával: Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője várja az érdeklődőket zenés, interaktív bemutatóra.