Szegény, nélkülöző gyerekek karácsonya

Hétfőn hárommszáz, hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendeztek karácsonyi ünnepséget a Gyermekmentő Szolgálat és partnerei a budapesti WestEnd City Centerben. Az esemény végén valamennyi meghívottat megajándékozták.

Hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott budapesti és Pest megyei intézményekből hívtak meg gyerekeket a szolgálat és támogatói, hogy ünnepelhessenek. Legtöbbjük ugyanis csak ezen az egy délutánon tapasztalhatta meg a karácsony melegségét, meghittségét, és csak itt kapott karácsonyi ajándékokat. Hagyományosan az Operettszínház művészei adtak műsort, szórakoztatták a gyerekeket és gondoskodtak a vidám hangulatról. A Gyermekmentő régi támogatói, az OTP Bank munkatársai társasjátékkal ajándékozták meg gyámolítotjaikat; a házigazda WestEnd City Center ajándékcsomaggal lepte meg a lányokat, fiúkat.

(A szerk. megj.: Lehet, hogy demagógnak tetszik, de nem az, hanem igazság: már réges rég meg lehetett volna szüntetni a hazai gyermekszegénységet, ha az utóbbi nyolc év „csakazértis” stadionépítkezéseire és a labdarúgásba, a presztízsberuházásokba, nem működő közvilágítási programba, a kivagyiságot jelképező kormány-repülőgépekbe, kvázi magánhadseregek felállításába ömlesztett és a féktelen korrupcióval fölzabáltatott stb. százmilliárdokat a gyermekjólétre, az oktatásra, az elesettek okos gyámolítására, a nyomorból kiemelésére fordították volna.)