Színházzal a beteg gyermekekért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) hagyományosan az idén ismét megtartja jótékonysági estjét a budapesti Vígszínházban; ez alkalommal William Shakespeare: Szentivánéji álom című vígjátékát mutatják be. (Képek: Dömölky Dániel.)

Szent Iván éjjele egy hatalmas házibuli, ahová mindannyian hivatalosak vagyunk. Azért jövünk el, hogy a vágyainknak engedelmeskedjünk. De mi történik, amikor ezen a bolondos estén, mikor a hold sem nyújt világosságot, minden érzésünk irányt téveszt? Mintha láthatatlan lények packáznának velünk. Féltékeny tündérek félre kézbesített bűbájai a legváratlanabb helyzetekhez vezetnek: aki eddig a szerelem elől menekült, most üldözi azt, aki vonakodott, most vonzódik. A vígjátéki félreértéseken keresztül, amiket Pukk, ez a rafinált játékmester kaján élvezettel és fáradhatatlanul működtet, saját esendőségünkön nevethetünk.

A Szentivánéji álom Shakespeare legforrongóbb komédiája, amelyben mindenki átalakul, leveti a bőrét, kivetkőzik önmagából vagy éppen önmagává vedlik át, hogy aztán másnap reggel, fátyolos szemmel megébredve elgondolkodhasson: tényleg énvelem történt mindez? (Forrás: vigszinhaz.hu)

William Shakespeare: Szentivánéji álomszereplők: Bach Kata, Eszenyi Enikő, Stohl András, Hegedűs D. Géza, Hajduk Károly, Járó Zsuzsa és mások. Rendező: Kovács D. Dániel. A december 21-i (csütörtök) előadás este 7 órakor kezdődik a Vígszínházban.

Az emelt díjas – 25 000 Ft-os – jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégek részére a Gyermekmentő Szolgálat fogadást ad. 

Jegyrendelés: Gabos Erikánál, telefonja: (06 1) 475 70 00 és 475 70 10; e-mail: gabos@gyermekmento.hu