Telefon-alkalmazásokkal segíti hallgatóit a Corvinus Egyetem

Az eddiginél egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi a diákok mindennapjait a Budapesti Corvinus Egyetem. Az intézmény a digitális megújulás részeként a meglévő egyetemi rendszerek integrációján alapuló olyan alkalmazást fejlesztett ki, amely a hallgatókat segíti eligazodni az egyetemi mindennapokban. A MyCorvinus mobilapp a tanulmányi ügyintézést is felgyorsítja.

Ez évtől a hallgatók új és letisztult felületen keresztül érhetik el a legfontosabb egyetemi információkat, a Budapesti Corvinus Egyetem ugyanis olyan applikációt fejlesztett ki, amellyel egyszerűvé és átláthatóvá válnak a hallgatókat érintő legfontosabb folyamatok. A digitális megújulás részeként létrejött alkalmazással a diákok könnyen eligazodhatnak az egyetemi órarenden, láthatják mobiljukon a tanév pontos menetrendjét, a kurzusadatokat, a kapott érdemjegyeket, illetve egy digitális térkép és egy telefonkönyv is segíti őket a tájékozódásban. Később az appból elérhetőek lesznek az oktatók által feltöltött anyagok is.

Major Péter, a hallgatói szolgáltatások vezetője elmondta, hogy az idén tavasszal kezdődött a MyCorvinus applikáció tervezése a hallgatók közreműködésével. Kiderült, hogy a leggyakoribb probléma a túl sok párhuzamos rendszer, miáltal nehéz az eligazodás a Neptun, a Moodle, az oktatók által feltöltött anyagok és az egyetem hivatalos honlapja között. Hiányolták a hallgatók a mobiltelefonos felületet is, miáltal megfogalmazódott az igény egy új applikáció iránt.

A MyCorvinus mobilappot bárki letöltheti a telefonjára, a személyre szabott hallgatói információk eléréséhez csupán az egyetemi használónévre és jelszóra van szükség.

A MyCorvinus mobilappal nem csupán a háttérfolyamatok egyszerűsödnek, de a tanulmányi ügyintézés is gyorsulhat. A digitalizáció jegyében a Corvinus egy új és teljesen egyedülálló hallgatói irodát is kialakít az egyetem épületében, amely a gyors ügyintézés mellett a közös munkára és a kellemes időtöltésre is lehetőséget ad.

A patinás műemlék épületbe beillesztett iroda a többi között korszerű belsőépítészeti megoldásokkal, igényesen kiválasztott bútorokkal és zöld falfelületekkel várja majd a corvinusos diákokat.