Újra értékesítik a 900 és 1800 MHz-es frekvenciasávot

A piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ma véglegesítette és közzétette a 900 és az 1800 MHz-es frekvenciasávokban 2022 tavaszán lejáró mobil frekvenciahasználati jogosultságok árverésének részleteit tartalmazó végleges dokumentációt.

A mai közzététellel megkezdődött az árverési eljárás, amelyben a jelenleg mobilszolgáltatásokra használt frekvenciarészekre lehet licitálni.

A módosítások nem hoznak lényegi változást az értékesítés menetében és szabályaiban, viszont a hatóság három héttel meghosszabbította a teljes árverési díj kifizetésének határidejét.

November 10-én délután lehet majd beadni a jelentkezéseket az árverésre a médiahatósághoz. Az alakilag megfelelő jelentkezést benyújtó, árverési nyilvántartásba vett résztvevők listáját a hatóság várhatóan decemberben, a nyilvántartásba vétel napján teszi közzé honlapján. A licitálás 2021 elején kezdődik.

A 900 és 1800 MHz-es frekvenciákon jelenleg szolgáltatást nyújtó három mobilszolgáltató használati jogosultsága 2022. április 7-én és 8-án jár le, ezeket – az idén tavasszal lezárt, 5G-re is használható frekvenciák eljárásához hasonlóan – az NMHH árverésen értékesíti.

A jogosultságok 2022. április 8-tól és 9-től számítva tizenöt évig lesznek érvényesek, és egyszer öt évre meghosszabbíthatók.